NRK Meny

Vil øke bruk av viltkamera

Rovviltnemda vil øke bruken av viltkamera for å telle rovdyr. Årsaken er at nemnda mener kameraene gir et bedre og mer presist bilde av hvor mange gauper som faktisk finnes i fylket. Nemda vet foreløpig ikke hvor mange kameraer som trengs og ser for seg at det kan ta mellom to og tre år før flere kameraer er på plass.

Gaupe i Tokheimslia i Odda
Foto: Jan Einar Odland
 • Par ble kastet av toget

  Politiet melder at en mann og kvinne som laget bråk på toget til Kristiansand, ble kastet av ved Bø jernbanestasjon. Politiet ble tilkalt for å bistå med å kaste paret av toget.

 • Alle ute av køyretøya

  Politiet kjemmer ikkje skadeomfanget etter kollisjonen i Gransherad, men operasjonsleiar Aadne Røilid opplyser at sjåførar og passasjerar har teke seg ut av køyretøya ved eiga hjelp. Det er ein buss og ein personbil som har kollidert på fylkesveg 37.

 • Bil mot buss i Gransherad

  Ein buss og ein bil har kollidert på fylkesveg 37 i Gransherad. Naudetatane er på staden. Skadeomfanget er førebels ikkje kjent.

 • Ber gardeigarar rydde snø

  Gardeigarar i Skien sentrum pliktar å rydde snø frå fortaua, og å strø når det er glatt. Det seier einingsleiar Bjarne Skauen i Skien kommune. Skauen ber gardeigarane legge snøen på eigen eigedom, og ikkje måke han ut i vegen.