NRK Meny
Normal

Vil lære unge om tradisjonsmat

NOTODDEN (NRK): Turbobudeia Bodil Nordjore vil lære unge om Norske mattradisjoner. I dag var hun på Notodden og lærte barna å lage flatbrød og kjøttsuppe.

Bodil Nordjore og barna

Bodil Nordjore fikk en god tone med barna på Tinnesmoen skole i Notodden. Her er hun sammen med Tuva Sofie Liane Solberg og Christiane Almeida.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Dette er det viktigste jeg gjør. Vi må ta oss tid til å vise frem, også må vi la barna få prøve. Det er viktig, tradisjon er viktig, sier Bodil Nordjore.

Nordjorde var invitert til skolen for å lære barna om tradjonsmat i faget mat og helse. Elevene fra 6. klasse fulgte godt med mens turbobudeia viste og forklarte om flatbrød og suppe.

Created by InfoDispatcher

Plutselig dukket Eivind Hellstrøm opp mens Bodil Nordjore underviste.

– Jeg har noen tips og triks dere kan lære, sier Nordjorde.

Barna ble fort stille og lot seg fasienere av godt håndlag og flott Telemarksdialekt.

Les også:

Created by InfoDispatcher
 • Riksveg 36 open for trafikk

  Rv. 36 er nå open for trafikk nord for Slåttekåstunnelen mellom Ulefoss og Gvarv. Vegen kan bli stengt i korte periodar på grunn av berging av eit vogntog.

 • Riksveg 36 stengt

  Rv. 36 er stengt på grunn av berging av vogntog nord for Slåttekåstunnelen mellom Ulefoss og Gvarv.

 • Må koble ut strømmen

  Skagerak nett melder at 12 abonnenter var uten strøm i morges. Flere steder må linjenettet kobles ut for å fjerne is og snø. Selskapet er fremdeles i full beredskap og har tre helikoptre klar som går opp så snart været tillater det.

  strømnett med snø
  Foto: Bjørn Harry Schønhaug
 • Dirigering på Rv. 36

  Lastebilen som havnet i grøfta like ved Helgen, må lastes om før den kan taues bort. Vegtrafikksentralen har ikke fått noe klokkeslett for når dette skal skje, men sier veien blir stengt i ett løp og trafikken dirigert under omlastingen.

  Lastebil i grøfta Rv. 36 Nome
  Foto: Anne Lognvik / NRK