Sist lørdag ble den 41 år gamle fembarnsmoren, Anne Wendy Madsen, slått ned av en 27-årig sterkt ruset mann på puben der hun jobbet som dørvakt.
Hun døde dagen etter på Oslo Universitetssykehus.
Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Madsen døde av blødninger i hjernen.
- Dørvakt døde av blødning i hjernen
- – Fridde til samboeren i forrige uke
- – Mer vanlig med blandingsrus
En vekker
For Mette Kristensen som driver restauranten som er nærmeste nabo til Sailors Inn, var dødsfallet en vekker.
– Det er et tankekors, og det skal jo ikke være slik at når du driver en restaurant, så skal det være en jobb med fare for livet. Da har vi en jobb å gjøre i forhold til sikkerhet for de ansatte i restaurantbransjen, sier Kristensen.
Hun mener blandingsrus er et økende problem.
– Det er et tiltagende problem med folk som har ruset seg på alt annet enn det de får kjøpt hos meg når de kommer. Da trenger vi som jobber her plutselig kunnskap om helt andre rusmidler enn det vi serverer, for den kunnskapen har ikke vi, sier Kristensen.
Vil ha mer kunnskap
– Kanskje alle som jobber i bransjen burde ha mer inngående ruskunnskap, og det er jo ganske trist, sier Kristensen.
Hun får støtte av Christian Wergeland som driver en bar i nabobyen, Skien.
Han mener også at blandingsrus bør komme inn i opplæringen av ansatte.
– Rus utover alkohol har det ikke vært noe som helst fokus på i opplæringen av vakter, i skjenkeregler og kontroller og slikt. Vi bør begynne der, sa han til NRK.no i går.
Vil se på problemet
Utelivsbransjen vil nå se nærmere på problemet.
”God Kveld Grenland” samarbeider tett med politiet om kursing av dørvakter, og vil vurdere å tilpasse kursene etter dørvaktdødsfallet.
– Det er noe vi kan ta tak i, og vi skal ha et møte førstkommende fredag. Da har vi innholdet i ordensvaktkurset på agendaen, og vil forsøke å sikre at det er best mulig i forhold til de utfordringene dørvaktene møter, sier SLT-koordinator i Skien kommune, Frøydis Straume.