NRK Meny
Normal

– Her kommer det ingen betalingsmur

TA vil ikke innføre betaling for å kunne lese nyheter på nett, mens Varden er i tenkeboksen.

TA og Varden

Lokalavisen Varden og TA vil foreløpig ikke innføre betalingsmur for at du skal få lese siste nytt på nettavisen.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Ove Mellingen

Ove Mellingen i TA er bestemt på at avisa ikke vil innføre betaling på nett.

Foto: NRK

– Vår nettavis er i så sterk vekst at vi ikke vil ta betalt, sier redaktør i TA, Ove Mellingen.

Dermed trosser han kravet om at alle Amedias lokal- og regionaviser i løpet av mai skal innføre innloggings- og betalingsløsning for nettsidene sine.

– Vi er jo nødt til å vurdere dette, men for oss er det nå viktigst å slå Varden ned i støvlene, sier han.

Har ikke bestemt seg

Ansvarlig redaktør i Varden, Tom Erik Thorsen er overrasket over at avisredaktøren nå trosser kravet fra Amedia om å innføre betalingsløsninger for nettaviser.

– Jeg registrerer at Amedia har gitt direktiver til alle sine mediehus om at de skal innføre betaling, så det er jo interessant å høre at Ove Mellingen ikke har tenkt til å følge den ordren.

Stadig flere aviser innfører betalingsløsninger for at du skal kunne lese nettaviser. Varden vurderer flere alternativer, men ikke noe mer, sier Thorsen.

– Det er flere måter å se det på. Man kan velge om man vil innføre en ordning som gjør at det blir satt på hengelåser og stenger brukere ute, eller så kan man velge en tilnærming hvor man tilbyr alt innhold til dem som allerede er abonnenter, sier Thorsen.

 • Ber gardeigarar rydde snø

  Gardeigarar i Skien sentrum pliktar å rydde snø frå fortaua, og å strø når det er glatt. Det seier einingsleiar Bjarne Skauen i Skien kommune. Skauen ber gardeigarane legge snøen på eigen eigedom, og ikkje måke han ut i vegen.

 • Skagerak fryktar nye straumbrot

  Skagerak Energi fryktar nye problem med straumforsyninga, dersom det kjem meir snø. Det seier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes. Omnes seier at mange tre står i fare for å knekke, og at dette kan føre til nye straumbrot.

  Helikopter strøm agder energi
  Foto: Odd Rømteland / NRK
 • Godt år for AT Skog

  AT Skog omsette i fjor meir enn ein million kubikkmeter tømmer. Det er eit av dei beste resultata i tømmersamvirket si soge, seier marknadssjef Hans Erik Røra. Røra seier at gode tømmerprisar er årsak til dei gode resultata.

 • Tok avskil med Bjørg Vik

  Ei fullsett Vestsida kyrkje i Porsgrunn tok i dag avskil med forfattaren Bjørg Vik, som døydde sist sundag. Familie og vener heidra den særmerkte forfattaren, som utmerka seg ved å skrive om kvinners liv og kamp.

  Gravferd, begravelse Bjørg Vik
  Foto: Anne Lognvik / NRK