NRK Meny
Normal

Vil ikke gå på Stigeråsen skole

Foreldre i Skien vil ikke sende ungene sine til Stigeråsen skole. Skolen har tretti prosent elever med fremmedkulturell bakgrunn.

Stigeråsen skole
Foto: Anne Lognvik / NRK

En rekke elever fra tidligere Strømdal skole i Skien søker barna sine over til Kollmyr skole. Tall fra skolekontoret viser at 110 elever fra Strømdal skal til Kollmyr, mens knapt 40 skal gå ved Stigeråsen skole.

Færre fremmedkulturelle på Kollmyr

Etter at Strømdal skole i Skien ble lagt ned, er de 140 elevene fordelt hovedsaklig på skolene Kollmyr og Stigeråsen.

Fordelingen førte til en heftig debatt, og mange foreldre søkte om at deres barn skulle få gå på Kollmyr, der det er færre fremmedkulturelle elever.

Ikke den offisielle grunnen

Skolesjef Dag Olav Espeland i Skien sier at det fremmedkulturelle ikke er den offisielle grunnen til at foreldre søker barna sin til Kollmyr.

- De begrunner det med at barna har venner der, og andre, lignende forklaringer, sier han.

Men selv om det fremmedkulturelle ikke har vært den offisielle forklaringa på at mange foreldre søker barna sine til en av de andre skolene, så har det hele tiden ligget under i den hete debatten om hvor ungene fra den nedlagte skolen på Strømdal skal gå.

 • Prestisjepris til Dalen Hotel

  Dalen Hotel stakk av med den europeiske prestisjeprisen "Historic Hotel Host of the Year 2018" i Irland. Det er "Historic Hotels of Europe Awards" med 400 medlemmer som deler ut prisen.

  Dalen Hotel
  Foto: Anne Lognvik
 • Harepest funne i død hare

  Ein død hare som har harepest er funnen på Lifjell etter at den er undersøkt av Veterinærinstituttet. Fisk- og viltrådgivar ved Midt-Telemark Landbrukskontor, Øystein Saga, seier det er prøver av beinmergen i haren som har påvist harepest.

 • Kan få gratis graut på skulen

  Elevane i den vidaregåande skulen i Telemark kan få servert gratis graut på skulen i fire år til. I går løyvde fylkesutvalet over fire millionar kroner til dette. Det var KrF, Ap, SV og Raudt som foreslo gratis graut.

  Skolegrøt
  Foto: Britt Boyesen / NRK