NRK Meny
Normal

Vil ikke gå på Stigeråsen skole

Foreldre i Skien vil ikke sende ungene sine til Stigeråsen skole. Skolen har tretti prosent elever med fremmedkulturell bakgrunn.

Stigeråsen skole
Foto: Anne Lognvik / NRK

En rekke elever fra tidligere Strømdal skole i Skien søker barna sine over til Kollmyr skole. Tall fra skolekontoret viser at 110 elever fra Strømdal skal til Kollmyr, mens knapt 40 skal gå ved Stigeråsen skole.

Færre fremmedkulturelle på Kollmyr

Etter at Strømdal skole i Skien ble lagt ned, er de 140 elevene fordelt hovedsaklig på skolene Kollmyr og Stigeråsen.

Fordelingen førte til en heftig debatt, og mange foreldre søkte om at deres barn skulle få gå på Kollmyr, der det er færre fremmedkulturelle elever.

Ikke den offisielle grunnen

Skolesjef Dag Olav Espeland i Skien sier at det fremmedkulturelle ikke er den offisielle grunnen til at foreldre søker barna sin til Kollmyr.

- De begrunner det med at barna har venner der, og andre, lignende forklaringer, sier han.

Men selv om det fremmedkulturelle ikke har vært den offisielle forklaringa på at mange foreldre søker barna sine til en av de andre skolene, så har det hele tiden ligget under i den hete debatten om hvor ungene fra den nedlagte skolen på Strømdal skal gå.

 • Riksveg 36 open for trafikk

  Rv. 36 er nå open for trafikk nord for Slåttekåstunnelen mellom Ulefoss og Gvarv. Vegen kan bli stengt i korte periodar på grunn av berging av eit vogntog.

 • Riksveg 36 stengt

  Rv. 36 er stengt på grunn av berging av vogntog nord for Slåttekåstunnelen mellom Ulefoss og Gvarv.

 • Må koble ut strømmen

  Skagerak nett melder at 12 abonnenter var uten strøm i morges. Flere steder må linjenettet kobles ut for å fjerne is og snø. Selskapet er fremdeles i full beredskap og har tre helikoptre klar som går opp så snart været tillater det.

  strømnett med snø
  Foto: Bjørn Harry Schønhaug
 • Dirigering på Rv. 36

  Lastebilen som havnet i grøfta like ved Helgen, må lastes om før den kan taues bort. Vegtrafikksentralen har ikke fått noe klokkeslett for når dette skal skje, men sier veien blir stengt i ett løp og trafikken dirigert under omlastingen.

  Lastebil i grøfta Rv. 36 Nome
  Foto: Anne Lognvik / NRK