NRK Meny
Normal

Vil ikke gå på Stigeråsen skole

Foreldre i Skien vil ikke sende ungene sine til Stigeråsen skole. Skolen har tretti prosent elever med fremmedkulturell bakgrunn.

Stigeråsen skole
Foto: Anne Lognvik / NRK

En rekke elever fra tidligere Strømdal skole i Skien søker barna sine over til Kollmyr skole. Tall fra skolekontoret viser at 110 elever fra Strømdal skal til Kollmyr, mens knapt 40 skal gå ved Stigeråsen skole.

Færre fremmedkulturelle på Kollmyr

Etter at Strømdal skole i Skien ble lagt ned, er de 140 elevene fordelt hovedsaklig på skolene Kollmyr og Stigeråsen.

Fordelingen førte til en heftig debatt, og mange foreldre søkte om at deres barn skulle få gå på Kollmyr, der det er færre fremmedkulturelle elever.

Ikke den offisielle grunnen

Skolesjef Dag Olav Espeland i Skien sier at det fremmedkulturelle ikke er den offisielle grunnen til at foreldre søker barna sin til Kollmyr.

- De begrunner det med at barna har venner der, og andre, lignende forklaringer, sier han.

Men selv om det fremmedkulturelle ikke har vært den offisielle forklaringa på at mange foreldre søker barna sine til en av de andre skolene, så har det hele tiden ligget under i den hete debatten om hvor ungene fra den nedlagte skolen på Strømdal skal gå.

 • Fann sakna kvinne

  Kvinna på 92 år som var meldt sakna i Seljord er komen til rette. Ho er funnen av Røde Korsmannskap ikkje langt frå institusjon. Kvinna var kald, og blir sjekka på legevakt.

 • Kvinne sakna i Seljord

  Politiet etterlyser ei 92 år gamal kvinne, som er sakna frå ein institusjon i Seljord. Kvinna brukar rullator, opplyser politiet.

 • Mindre steinras på E134

  Det har gått eit mindre steinras på E134 mellom Seljord og Brunkeberg, melder politiet. Raset sperrar deler av den eine køyrebana. Vegtrafikksentralen er varsla.

 • Avtale om Krokan turisthytte

  Norsk Industriarbeidermuseum skal overta den gamle turisthytta på Krokan i Tinn for å utvikle eigedomen som eit historisk kulturminne. NIA har underteikna ein intensjonsavtale med Helbergstiftelsen om kjøp av Krokan, som har vore turisthytte sidan 1871.

  Krokan Turisthytte overtas av Norsk Industriarbeidermuseum
  Foto: Rita Engedalen, NIA