NRK Meny
Normal

Vil ikke bli mester i nytt politidistrikt

Politimester i Telemark politidistrikt, Rita Kilvær, vil ikke bli politimester for det nye politidistriktet som skal omfatte Telemark, Buskerud og Vestfold.

Politimeister, Rita Kilvær

SØKER IKKE: Rita Kilvær, nåværende politimester i Telemark, kommer ikke til å søke stillingen som politimester for det nye politidistriktet.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Kilvær er svært fornøyd med den nye organiseringen av politidistriktene, men vil selv ikke bli sjef.

– Jeg har ikke tenkt å kaste meg inn i den konkurransen. Jeg har bare fem års fartstid i politiet, og jeg har mye mer å lære. Jeg føler ikke det er tiden for å gå høyere i gradene enn det jeg har vært, sier hun.

– Tette bånd allerede

Kilvær mener det er en god løsning å få et felles politidistrikt for Vestfold, Telemark og Buskerud.

– Dette er i tråd med det som har vært vårt ønske hele tiden. Vi har allerede samarbeidet mye, blant annet om Grenseløs, sier hun, og fortsetter:

– Kriminaliteten stopper ikke ved politidistriktsgrensene. Telemark, Buskerud og Vestfold har tette bånd, blant annet har vi E18 og store hyttefelt til felles, sier hun.

– Har slitt med krevende saker

Politimesteren sier videre at hensikten med å slå sammen politidistrikter er at politiet skal bli mer slagkraftig med tanke på de kompliserte kriminalitetsområdene.

– Telemark har i flere år slitt med krevende saker som blir liggende for lenge, så vårt ønske nå er at vi skal komme inn i et distrikt der vi kan utveksle både ressurser og kompetanse på en mer fleksibel og riktig måte, sier hun.

Hun vet foreløpig ikke hva den nye organiseringen vil få å bety for de små lensmannskontorene i Telemark.

– Det er litt tidlig å si nøyaktig hva dette vil innebære, sier hun.

 • Etterslukker brannen

  Brannvesenet driver fortsatt med etterslukkingsarbeid på Notodden. En garasje tok full fyr i går kveld. Brannen sprede seg videre til eneboligen ved siden av huset. De fire personene som var i huset kom seg uskadd ut.

 • – Har kontroll på brannen

  Brannen på Notodden er nå under kontroll, melder politiet i Telemark klokken 23.55 mandag. Det gjenstår mye etterslukking på stedet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ikke kontroll på brann på Notodden

  Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på brannen på Notodden, som startet mandag kveld. – Enebolig og garasje er overtent, sier operasjonsleder Kim Stokke i Sørøst politidistrikt til NTB. Fire biler totalskadd. Det er ikke fare for spredning.

 • Reddet seg ut av brennende hus

  Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.