NRK Meny

Vil ha alle fakta på bordet

Telemark Senterparti vil ikkje bestemme seg for kva for trase for ny E134 dei skal velje før konsekvensutgreiingane til vegvesenet ligg føre. Politikarane skal bestemme om E 134 skal følge den gamle traseen via Seljord eller om det skal byggast ny ekspressveg fra Seljord til Vågslid som er tre mil kortare. Leier i Telemark Senterparti, Olav Urbø, seier partiet vil delta i arbeidet med KVU rapporten.

Olav Urbø
Foto: Kurt Inge Dale / NRK
 • Kraftkommuner kan tape store penger

  200 kraftkommuner kan tape mellom 350 og 400 millioner kroner. Regjeringen foreslår ingen endringer i renta som brukes til å vurdere verdien på kraftverk. Dermed får kommunene mindre penger i eiendomsskatt. Det kan føre til tjenestekutt for kommunene.

 • Vil utrede felles legevakt

  Porsgrunn har sagt ja til å bli med i et forprosjekt om felles interkommunal legevakt i Grenland, skriver Varden. I utvalget for helse og omsorg i Porsgrunn, var det 7 mot 4 stemmer for en slik utredning. Høyre, Frp og By og Nærmiljøpartiet stemte imot.

 • Ønsker bro over Porsgrunnselva

  Flertallet av politikerne i Porsgrunn er positive til en ny bro over Porsgrunnselva. Det skriver fylkesavisene. De ønsker å knytte bydelene sammen, og mener brua bør gå mellom Moldhaugen og Reynoldsparken.

 • Anmeldt for promillekjøring

  En mann i 20-åra er anmeldt for promillekjøring på E18 ved Auråen i Kragerø, melder politiet. En mann i 50-åra er anmeldt for kjøring uten førerkort ved samme sted.