NRK Meny
Normal

Vil gjøre gamle E134 til opplevelsevei

Hjartdal og Seljord vil etablere opplevelsesveg på gamle E134 når tunnelen mellom Gvammen og Århus er åpnet for trafikk.

Flatdal

Denne utsikten vil Kultur- og næringssjef i Seljord, Asbjørn Storrusten at de som kjører langs E134 skal få nyte bedre.

Foto: Børre Karterudseter / NRK

Kommunene Hjartdal og Seljord samarbeider om å utvikle strekningen mellom Hjartdal og Seljord, på det som vil bli gamle E134, til en opplevelsesvei når den nye tunnelen Gvammen-Århus blir åpnet for trafikk.

Et forprosjekt er i gang, og etter planen skal gjennomføringen skje når tunnelen er ferdig i 2018.

Kultur- og næringssjef i Seljord, Asbjørn Storrusten, mener området har rike muligheter for opplevelse.

– Det er landskapet i Hjartdal og innover mot Svartdal, også er det utsikten her fra Flatdal. Også her det kunsten, kunstnerhotellet det er man jo landskjent for.

Lage stoppesteder

Han vil gjøre veien tilgjengelig for sykkel i tillegg til å legge inn ulike stoppesteder som gjør det mulig å vise hva området har å by på.

– Nå må vi sette i gang et forprosjekt så vi ser hvor mye det koster og hvordan vi skal finansiere det. Og når tunnelen åpner i 2017–2018 skal vi se på hvilke tiltak vi kan gjøre.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.