NRK Meny
Normal

Vil flytte etter to påsatte branner

– Jeg vil ikke bo på et sted der noen tenner på. Berit Burhol oppdaget brannen og fikk varslet naboer og brannvesen i natt. Nå vurderer hun å flytte fra blokka på Gulset i Skien.

Vil flytte etter ny påsatt brann

Berit Burhol vurderer å flytte etter at hun har opplevd to branner i blokka. Begge brannene har trolig vært påsatte.

Foto: Tom Ole Buaas

– Dette er andre gang at noen tenner på i blokka vår. Jeg blir urolig og vet ikke om jeg kommer til å sove noe godt i natt, sier Berit Burhol. Natt til torsdag oppdaget hun, helt tilfeldig, en brann ved kjellerbodene i blokka . Politiet mistenker at brannen er påsatt.

Vil flytte etter påsatt brann

En stor eske med søpellposer brant opp i brannen. Flammene gikk helt opp til taket.

Foto: Tom Ole Buaas

Mulige røykskader

– Jeg skulle tilfeldigvis ned for å sjekke boden min, men fikk se at det brant i kjelleren. En stor eske med søppelposer hadde tatt fyr og jeg fikk panikk og løp opp til naboen, sier Berit Burhol.

– Vi fikk varslet brannvesenet som kom raskt til stedet, forteller hun mens hun tenker på de dramatiske minuttene ved 02.30-tida i natt. Brannen førte til mye røyk. En mann i blokka ble kjørt til legevakta med mulige røykskader.

Lukter fortsatt brent

Naboene Edvard Mathisen og Britt Torunn Tjessem ble vekket av Berit og hjalp til med slukkingen.

– Vi fant et pledd som vi la over flammene og fikk slukket det meste. Men det var plagsomt med all røyken, sier Edvard Mathisen, som varslet mange av naboene. Samboeren Britt Torunn Tjessem hjalp også til med slukkingen.

– Det var ekkelt å bli vekket av en brann og det lukter fortsatt brent i blokka. Nå får vi en stor jobb med å lufte ut lukta, sier hun.

Vil flytte etter påsatt brann

Britt Torunn Tjessem måtte lufte i leiligheten etter brannen i blokka. Det var mye røyk i blokka i natt og en person fikk mulige røykskader.

Foto: Tom Ole Buaas

Sotskader i leiligheten

Berit Burhol har også tidligere fått ødelagt ting i en påsatt brann. For seks år siden ble en oppslagstavle i oppgangen påtent. Brannen førte til sotskader på leiligheten.

– Det var masse jobb for å få reparert sotskadene. Politiet mente også den gangen at brannen var påsatt, men ingen ble pågrepet. Etter den hendelsen har jeg vært ekstra nøye med låsing. Jeg sjekker ofte om ytterdørene våre er låst, avslutter hun.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.