NRK Meny
Normal

16-åring tatt for ran for fjerde gang

Politiet vil fengsle gutten etter et nytt ransforsøk.

Joker Duestien Skien

Gutten har trua ansatte i denne Joker-butikken med kniv en gang tidligere.

Foto: Christer Karlsen / NRK

16 åringen som gjorde forsøk på knivran i en butikk i Duestien i Skien igår kveld, blir framstilt for varetekstfengsling i dag.

Gutten har begått fire slike handlinger på kort tid.

– Det er på grunn av faren for gjentakelse at vi ber om varetekt, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk ved Telemark politidistrikt.

16-åringen var bevæpnet med kniv og kom med grove trusler under ransforsøket torsdag kveld. – Situasjonen var meget dramatisk, fortalte operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

– Hva har svikta?

Duestien i Skien.

Joker-butikken ble stengt etter ransforsøket.

Foto: Christer Karlsen / NRK
Ola Fadnes

Barnevernsleder Ola Fadnes sier nei til fengsling av gutten.

Foto: Kristin Rivrud / NRK

Barnevernsleder i Skien Ola Fadnes er uenig i fengsling fordi gutten er under oppfølging.

– Barnevernsansatte som hadde ansvaret for gutten, trodde han hadde gått i én retning, men så hadde han gått i en annen retning.

Fadnes sier de skal evaluere det som skjedde. – Er det noe vi kunne ha gjort annerledes? Hva var det som svikta i denne situasjonen? Det må vi finne svar på.

De barnevernsansatte skal hindre at 16-åringen gjør kriminelle handlinger. Så langt har de ikke klart å stoppe ham fra å begå gjentatte lovbrudd.

Flere voldssaker

– Det er et tett opplegg rundt ham, forsikrer Fadnes. Han berømmer samarbeidet de har med politiet i forbindelse med gutten.

Politiet ber barnevernet møte i retten i dag.

16-åringen fikk en dom i februar i år. Den siste dommen fikk han mandag 11. oktober denne uka. Disse dommene dreide seg om voldssaker.

 • Se fredagens sending fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells fredag 19. januar 2018, klokken 18.55.
 • Ett skritt nærmere datasenter

  Rådmann Ole Magnus Stensrud i Skien har godkjent arbeidet med reguleringsplan for et nytt datasenter nord for Skien. Nå sendes det videre til Teknisk Hovedutvalg, som vil behandle det i sitt første møte 30. januar.

 • To personar til helsesjekk

  To personar er sendt til helsesjekk etter ein kollisjon i Gransherad i ettermiddag. Det var ein buss og ein personbil som kolliderte på fylkesveg 37. Ifylgje politiet skjedde kollisjonen då personbilen braut vikeplikta.

 • OBS-varsel om nytt snøkaos lørdag

  Meteorologen kommer med OBS-varsel og melder om mer snø i Telemark i morgen, lørdag. Det kan by på utfordringer for trafikantene. Skagerak Energi har ekstra mannskaper i beredskap dersom snøen skulle føre til problemer for strømnettet.

  Laster Twitter-innhold