NRK Meny
Normal

Vil du færra til ”Mexico”?

Borettslaget ”Mexico”er bare et av flere borettslag på Rjukan der salget av ferieleiligheter har skutt i været de siste årene.

Til salgs
Foto: Martin Øyvang / NRK

Etter at Tinn kommune valgte å ta vekk boplikten og konsesjonsplikten på leilighetene har 85 billige og sentrumsnære ferieleiligheter blitt solgt. Ni nye leiligheter ligger nå til salgs.

Les: Tregest i landet

Les også: Boligprisene stiger

Video nsps_upload_2009_3_4_10_8_13_1115.jpg

Se video: Kjøper hytte i byen

- Et billigere alternativ

- De fleste av leilighetskjøperne har tilknytning til Rjukan på en eller annen måte, men en del er også folk utenbys fra som ønsker å ha et billigere alternativ enn en hytte på fjellet, sier forretningsfører i Rjukan og Tinn Boligbyggelag, Gerd-Åse Hagen.

Størrelsene på leilighetene er på rundt 50 kvadratmeter og prisene ligger helt ned mot tohundretusen kroner. Prisene på hytter i samme størrelse på Gaustablikk ligger fra to millioner kroner og oppover.

Tomme leiligheter

En av de negative konsekvensene av å selge så mange boliger som ferieleiligheter er at det blir mange tomme leiligheter og mørke vinduer i store deler av året, men rådmann i Tinn kommune, Rune Lødøen, mener at ordningen er en suksess og ser ikke på det som noe problem.

- Ordningen har vært positiv for kommunen. Det er bedre at leilighetene står tomme over en viss periode enn at de ikke blir solgt og står tomme hele året. Vi har ikke fått noen klager fra lokalbefolkningen, og ordningen har heller ikke ført til en økning i boligprisene på Rjukan.

- En flott by med mange muligheter

Tinn kommune har vært truet med fraflytting de siste årene, men Lødøen mener at folk begynner å forstå hvilke muligheter som finnes i kommunen.

- Rjukan er jo en flott by med mange muligheter, så jeg skjønner godt at folk velger å kjøpe seg leilighet her.

 • – Har kontroll på brannen

  Brannen på Notodden er nå under kontroll, melder politiet i Telemark klokken 23.55 mandag. Det gjenstår mye etterslukking på stedet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ikke kontroll på brann på Notodden

  Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på brannen på Notodden, som startet mandag kveld. – Enebolig og garasje er overtent, sier operasjonsleder Kim Stokke i Sørøst politidistrikt til NTB. Fire biler totalskadd. Det er ikke fare for spredning.

 • Reddet seg ut av brennende hus

  Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.