NRK Meny
Normal

Vil du færra til ”Mexico”?

Borettslaget ”Mexico”er bare et av flere borettslag på Rjukan der salget av ferieleiligheter har skutt i været de siste årene.

Til salgs
Foto: Martin Øyvang / NRK

Etter at Tinn kommune valgte å ta vekk boplikten og konsesjonsplikten på leilighetene har 85 billige og sentrumsnære ferieleiligheter blitt solgt. Ni nye leiligheter ligger nå til salgs.

Les: Tregest i landet

Les også: Boligprisene stiger

Video nsps_upload_2009_3_4_10_8_13_1115.jpg

Se video: Kjøper hytte i byen

- Et billigere alternativ

- De fleste av leilighetskjøperne har tilknytning til Rjukan på en eller annen måte, men en del er også folk utenbys fra som ønsker å ha et billigere alternativ enn en hytte på fjellet, sier forretningsfører i Rjukan og Tinn Boligbyggelag, Gerd-Åse Hagen.

Størrelsene på leilighetene er på rundt 50 kvadratmeter og prisene ligger helt ned mot tohundretusen kroner. Prisene på hytter i samme størrelse på Gaustablikk ligger fra to millioner kroner og oppover.

Tomme leiligheter

En av de negative konsekvensene av å selge så mange boliger som ferieleiligheter er at det blir mange tomme leiligheter og mørke vinduer i store deler av året, men rådmann i Tinn kommune, Rune Lødøen, mener at ordningen er en suksess og ser ikke på det som noe problem.

- Ordningen har vært positiv for kommunen. Det er bedre at leilighetene står tomme over en viss periode enn at de ikke blir solgt og står tomme hele året. Vi har ikke fått noen klager fra lokalbefolkningen, og ordningen har heller ikke ført til en økning i boligprisene på Rjukan.

- En flott by med mange muligheter

Tinn kommune har vært truet med fraflytting de siste årene, men Lødøen mener at folk begynner å forstå hvilke muligheter som finnes i kommunen.

- Rjukan er jo en flott by med mange muligheter, så jeg skjønner godt at folk velger å kjøpe seg leilighet her.

 • Hjelm seld for 10 101 kroner

  Hjelmen Karsten Warholm hadde på seg da han feira VM-gullet på 400 meter vart auksjonert bort under TV-aksjonen i går. Hjelmen høyrer til Rune «Tribune» Eikeland frå Porsgrunn. Det høgaste bodet kom på 10 101 kroner.

  Andreas Thorkildsen og Karsten Warholm
  Foto: NRK
 • Ingen faglege argument

  Det er ingen faglege argument for at ei felles legevakt for kommunane i Grenland skal ligge ved Sjukehuset Telemark. Det seier sjukehusdirektør Tom Helge Rønning til TA. I Skien stiller politikarane krav om at legevakta skal ligge ved sjukehuset i Skien.

 • Sakna mann funnen i god behald

  Ein mannleg bebuar frå Gulset sjukeheim som var sakna tidlegare i dag, vart etter kort tid funnen i god behald.

 • Nytt språktreningsprosjekt i Bø

  I Bø skal eit prosjekt i gartneri og skog gje språktrening og opplæring i å drive bedrift. Prosjektet er i regi av NAV og Midt-Telemark Næringsutvikling. Deltakarane er flyktningar med spesiell kompetanse og nordmenn med erfaring frå praktisk arbeid.