NRK Meny
Normal

Vil du færra til ”Mexico”?

Borettslaget ”Mexico”er bare et av flere borettslag på Rjukan der salget av ferieleiligheter har skutt i været de siste årene.

Til salgs
Foto: Martin Øyvang / NRK

Etter at Tinn kommune valgte å ta vekk boplikten og konsesjonsplikten på leilighetene har 85 billige og sentrumsnære ferieleiligheter blitt solgt. Ni nye leiligheter ligger nå til salgs.

Les: Tregest i landet

Les også: Boligprisene stiger

Video nsps_upload_2009_3_4_10_8_13_1115.jpg

Se video: Kjøper hytte i byen

- Et billigere alternativ

- De fleste av leilighetskjøperne har tilknytning til Rjukan på en eller annen måte, men en del er også folk utenbys fra som ønsker å ha et billigere alternativ enn en hytte på fjellet, sier forretningsfører i Rjukan og Tinn Boligbyggelag, Gerd-Åse Hagen.

Størrelsene på leilighetene er på rundt 50 kvadratmeter og prisene ligger helt ned mot tohundretusen kroner. Prisene på hytter i samme størrelse på Gaustablikk ligger fra to millioner kroner og oppover.

Tomme leiligheter

En av de negative konsekvensene av å selge så mange boliger som ferieleiligheter er at det blir mange tomme leiligheter og mørke vinduer i store deler av året, men rådmann i Tinn kommune, Rune Lødøen, mener at ordningen er en suksess og ser ikke på det som noe problem.

- Ordningen har vært positiv for kommunen. Det er bedre at leilighetene står tomme over en viss periode enn at de ikke blir solgt og står tomme hele året. Vi har ikke fått noen klager fra lokalbefolkningen, og ordningen har heller ikke ført til en økning i boligprisene på Rjukan.

- En flott by med mange muligheter

Tinn kommune har vært truet med fraflytting de siste årene, men Lødøen mener at folk begynner å forstå hvilke muligheter som finnes i kommunen.

- Rjukan er jo en flott by med mange muligheter, så jeg skjønner godt at folk velger å kjøpe seg leilighet her.

 • Ransforsøk med øks

  To menn har forsøkt å slå inn døra til urmaker Saastad i Storgata i Porsgrunn. Politiet melder at de to rømte fra stedet i retning Frednes og Herøya i tre mindre biler. En av bilene er CF registrert og trolig en grå Citroën. Politiet ber om tips.

 • Villmannskjøring på ATV

  En mann ble kastet av ATVen han kjørte, og brakk beinet da han forsøkte å rømme fra politiet i Bø, klokken 3 i natt. Mannen kjørte uten førerkort, og politiet mistenker at han kjørte i ruspåvirket tilstand.

 • Bekymret for Kokain

  Politiet i Grenland er bekymret over økt Kokainbruk blant ungdom. Politibetjent Vegard Robertsen i ungdomsavsnittet ved Sør-øst politidistrikt, sier til TA at det har blitt en utfordring at ressurssterke ungdommer har et økt forbruk av narkotiske stoffer.

  Kokain
  Foto: NRK
 • 120 dagers fengsel

  En mann fra Rjukan er i Aust-Telemark tingrett dømt til 120 dager fengsel for flere brudd på narkotikaloven og vegtrafikkloven. I tillegg mister han sertifikatet for alltid, og må betale en bot på 20.000 kroner. Mannen har oppbevart og brukt narkotika, og kjørt bil i påvirket tilstand.