NRK Meny
Normal

Vil bli Norges forsvarskjempe i OL

Emilie Hegh Arntzen fra Skien kjempet seg inn i troppen til OL i Rio.

Håndballjentene Emilie Hegh Arntzen og Camilla Herrem

Emilie Hegh Arntzen blir en del av OL-troppen i Rio i sommer. Her med Camilla Herrem som også er en del av OL-troppen.

Foto: Ellen Kessel / NRK

Søndag ble det kjent hvilke 14 håndballjenter som skal representere Norge i OL i Rio. Én av dem er Emilie Hegh Arntzen fra Skien.

– Jeg begynte å grine, det var vel det første som skjedde, sier Hegh Arntzen til NRK.

Hanne Hegh

Emilies mor, Hanne Hegh, var med å ta sølv i OL i 1988.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

22-åringen er datter av håndballspiller- og trener Hanne Hegh og Gjerpen-trener Ketil Arntzen. Hun forteller at det var spesielt å dele nyheten med familien.

– Håndball er stort for alle tre og alle bruker mye tid på det. Når man oppnår å få være med i en OL-tropp så er det gøy å få dele det med akkurat dem.

La fra seg studiene

Hegh Arntzen var en del av EM-troppen i 2014, men kom ikke med i VM i desember. Det siste året har blitt dedikert fullt og helt til håndball, og studiene er lagt på hylla. I tillegg har det blitt mange timer i styrkerommet.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har skrytt mye av 22-åringens utvikling det siste halve året.

Emilie Hegh Arntzen

Emilie Hegh Arntzen sier hun har jobbet hardt i styrkerommet det siste året. – Men det er absolutt verdt det når det gir resultater, sier hun.

Foto: Solfrid Therese Norbakk / Byåsen

Vil bli en forsvarskjempe

På banen i Rio er målet å bidra godt både fremover og bakover på banen. Håpet er å vise seg som en viktig forsvarskjempe for Norge.

– Forsvar er veldig viktig for meg. Hvordan det blir nå vet jeg jo ikke, men får jeg sjansen så har jeg lyst til å ta den, sier hun.

Rollen som en viktig forsvarsspiller er også målet for fremtiden, for drømmen om en plass på det norske håndballandslaget lever sterkt.

– Men jeg må fortsette å jobbe skal jeg være med videre. Det nytter ikke å slappe av, sier Hegh Arntzen.

– En anvendelig spiller

Far og Gjerpen-trener, Ketil Arntzen, sier at Emilie er en anvendelig spiller og tror det er nettopp dette som sikret henne en plass i OL.

– Emilie kan spille både midtback og venstreback bak på banen, og i forsvar kan hun spille både treer i midten og toer på siden.

Stolt Ketil Arntzen, Gjerpentrenar

Emilies far, Ketil Arntzen, er trener for Gjerpen Håndball.

Foto: Ketil Arntzen / NRK

Gjerpen kvalifiserte seg tidligere i år til eliteserien og Arntzen forteller at det er mye som skjer på håndballfronten i familien nå.

– Vi får bare nyte det og forberede oss på harde tak fremover. Det gjelder for Emilie også, en ting er å komme med i OL-troppen noe annet er å hevde seg og være med i bidra til gode resultater, sier han.

Hvordan tror du Emilie vil gjøre det i OL?

– Jeg har veldig tro på Emilie. Hun har spilt mesterskap med juniorlandslag over en femårsperiode så hun er vant med det. Men, det er klart, når du går i frokostsalen med Usain Bolt så kan du jo bli litt satt ut.

 • Klart for ny runde i cupen

  Trekninga til andre runde i NM i fotball for herrar er klar. Skarphedin møter Husøy og Foynland, mens Hei skal spele mot Halsen. Begge telemarkslaga skal spele på bortebane denne runden.

 • Seld for 2,7 millionar kroner

  Telemarks dyraste hyttetomt er no seld. Det melder Varden. Hyttetomta har vore til sals sidan 2016, og ligg inne i Silkedalen på Vierli. Prisen vart til slutt 2,7 millionar kroner.

 • Nittisju av hundre brukar belte

  Nittisju av hundre busspassasjerar i Telemark brukar belte. Det syner ei undersøking Statens vegvesen har gjort denne veka. I ei tilsvarande undersøking for to år sidan var det meir enn dobbelt så mange som ikkje brukte belte.

  Busser i Telemark
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Ap-topp vert etterforska

  Politiet startar etterforskinga av Magnus Straume etter påske. Ap-politikaren i Drangedal er meld for å ha stole pengar frå ein person han var støttekontakt for. Straume seier at han er uskuldig, og at han ser fram til at etterforskinga vil reinvaske han.

  Magnus Straume
  Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK