NRK Meny
Normal

Vil bli Norges forsvarskjempe i OL

Emilie Hegh Arntzen fra Skien kjempet seg inn i troppen til OL i Rio.

Håndballjentene Emilie Hegh Arntzen og Camilla Herrem

Emilie Hegh Arntzen blir en del av OL-troppen i Rio i sommer. Her med Camilla Herrem som også er en del av OL-troppen.

Foto: Ellen Kessel / NRK

Søndag ble det kjent hvilke 14 håndballjenter som skal representere Norge i OL i Rio. Én av dem er Emilie Hegh Arntzen fra Skien.

– Jeg begynte å grine, det var vel det første som skjedde, sier Hegh Arntzen til NRK.

Hanne Hegh

Emilies mor, Hanne Hegh, var med å ta sølv i OL i 1988.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

22-åringen er datter av håndballspiller- og trener Hanne Hegh og Gjerpen-trener Ketil Arntzen. Hun forteller at det var spesielt å dele nyheten med familien.

– Håndball er stort for alle tre og alle bruker mye tid på det. Når man oppnår å få være med i en OL-tropp så er det gøy å få dele det med akkurat dem.

La fra seg studiene

Hegh Arntzen var en del av EM-troppen i 2014, men kom ikke med i VM i desember. Det siste året har blitt dedikert fullt og helt til håndball, og studiene er lagt på hylla. I tillegg har det blitt mange timer i styrkerommet.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har skrytt mye av 22-åringens utvikling det siste halve året.

Emilie Hegh Arntzen

Emilie Hegh Arntzen sier hun har jobbet hardt i styrkerommet det siste året. – Men det er absolutt verdt det når det gir resultater, sier hun.

Foto: Solfrid Therese Norbakk / Byåsen

Vil bli en forsvarskjempe

På banen i Rio er målet å bidra godt både fremover og bakover på banen. Håpet er å vise seg som en viktig forsvarskjempe for Norge.

– Forsvar er veldig viktig for meg. Hvordan det blir nå vet jeg jo ikke, men får jeg sjansen så har jeg lyst til å ta den, sier hun.

Rollen som en viktig forsvarsspiller er også målet for fremtiden, for drømmen om en plass på det norske håndballandslaget lever sterkt.

– Men jeg må fortsette å jobbe skal jeg være med videre. Det nytter ikke å slappe av, sier Hegh Arntzen.

– En anvendelig spiller

Far og Gjerpen-trener, Ketil Arntzen, sier at Emilie er en anvendelig spiller og tror det er nettopp dette som sikret henne en plass i OL.

– Emilie kan spille både midtback og venstreback bak på banen, og i forsvar kan hun spille både treer i midten og toer på siden.

Stolt Ketil Arntzen, Gjerpentrenar

Emilies far, Ketil Arntzen, er trener for Gjerpen Håndball.

Foto: Ketil Arntzen / NRK

Gjerpen kvalifiserte seg tidligere i år til eliteserien og Arntzen forteller at det er mye som skjer på håndballfronten i familien nå.

– Vi får bare nyte det og forberede oss på harde tak fremover. Det gjelder for Emilie også, en ting er å komme med i OL-troppen noe annet er å hevde seg og være med i bidra til gode resultater, sier han.

Hvordan tror du Emilie vil gjøre det i OL?

– Jeg har veldig tro på Emilie. Hun har spilt mesterskap med juniorlandslag over en femårsperiode så hun er vant med det. Men, det er klart, når du går i frokostsalen med Usain Bolt så kan du jo bli litt satt ut.

 • Tre kunder uten strøm

  Torsdag kveld skal alle Skagerak Energis kunder få strømmen tilbake, opplyser kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes. Bare tre kunder er nå uten strøm, men alle skal få det i løpet av kvelden.

 • Monsen inntar Hardangervidda

  Lars Monsen inntar den norske fjellheimen minutt for minutt. NRK skal følge Monsen blant annet på Hardangervidda, der turen går torsdag til søndag i uke 28. Siden fjellet er åpent for alle, er han spent på om folk vil henge seg på turfølget.

  Monsen
  Foto: Håvard Jenssen / NRK
 • Se 20.55-nyhetene fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells, torsdag 18. januar 2018, klokken 20.55.