Hopp til innhold

Vil bergta fotballpublikum

Jentene i Pride Cheerleading vil bli fast innslag på Skagerak Arena.

Pride Cheerleading
Foto: Grethe Ingebjørg Berge / NRK

Snart kommer representanter fra Odd for å godkjenne oppvisningen, som senere kan gi dem fast oppdrag i pausene som cheerleadere, eller duskedamer på godt norsk, på hjemmebanen til Odd Grenland.

Jentene, som er i alderen 12 til 16 år er i full aksjon i Skien Fritidspark. 20 jenter fordelt på to lag øver på kast, trinn og andre spektakulære bevegelser.

Om ikke så altfor lang tid holder de en slags audition for markedssjef Frøydis Straume og leder av supporterklubben Atle Johnsen.

Les også: Duskedamer - nei takk!

Pride Cheerleading
Foto: Grethe Ingebjørg Berge / NRK

- Gir 110 prosent

- Dette var bare en drøm og vi trodde aldri det kom til å skje, men nå har vi hatt et møte med Frøydis. Hvis hun liker det får vi lov til å opptre noen ganger denne våren, sier Helene Vosgraff.

Lagene startet å øve i høst, så de er rimelig ferske innen sjangeren. Det hindrer dem likevel ikke i å satse alt.

- Jentene våre gir 110 prosent når de først får sjansen. Hvis vi får muligheten håper og tror vi at publikummet vil like det. Det blir skummelt, men også veldig morsomt, sier lederne av Pride Cheerleading.

Positiv til heiagjeng

Pride Cheerleading

Jentene i Pride Cheerleading er i alderen 12 til 16 år.

Foto: Grethe Ingebjørg Berge / NRK

Markedssjef i Odd Grenland, Frøydis Straume er svært positiv til jentenes henvendelse, og er sikker på at resultatet blir bra.

- Vi synes det var hyggelig at de flotte, unge jentene ville bidra til å glede vårt publikum. Da de kontaktet oss virket de både ivrige og seriøse, derfor gleder vi oss til veien videre sammen med dem, sier Straume.

Hun legger til at rammene rundt opptredene må være nøye gjennomtenkt, og at det må passe til Odds profil. Jentene skal derfor kles opp i sort og hvitt, muligens t-skjorte og shorts.

- Vi er et anlegg for fremtiden, og fremtiden er barn og unge, avslutter markedssjefen.

Ekstremsport

Stempelet som jålete berter, en oppfatning fra heiagjenger i USA, tar jentene helt avstand fra.

- Dette står faktisk under ekstremsport. Vi gjør mange stunt i luften uten sikkerhet, og jobber hardt for å få til dette. I tillegg til en felles trening i uka, oppfordrer vi jentene til egentrening, sier Helene Vossgraff og Elise Hestås.