NRK Meny

Vil bekjempe Jodel-trusler

Regjeringen må ta grep så ungdom ikke bruker anonyme sosiale medier til å spre trusler. Det mener stortingsrepresentant for Telemark, Geir Bækkevold, fra Kristelig Folkeparti. I går ble to skoler evakuert etter trusler som kom frem på det sosiale mediet Jodel, og før jul opplevde en skole i Telemark det samme. Jodel er et lite program du kan laste ned på telefonen, som tillater deg å legge ut helt anonyme meldinger til folk som befinner seg i ti kilometers radius.

Skytetrusselen på Jodel mot Porsgrunn videregående
Foto: Skjermpdump / NRK
  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.