NRK Meny
Normal

Vibeke(23) og Marte(21) dropper lønna og sommerjobben

I stedet satser de to jentene på et eventyr gjennom frivillig festivaljobbing i hele Norge frem til september.

Vibeke Dahl Ulfsnes og Marte Henriksen Bollum

REISER NORGE RUNDT: Det er ikke tvil om at de to venninnene, Vibeke og Marte har det gøy når de jobber seg Norge rundt på festivaler.

Foto: Privat

Vibeke Dahl Ulfsnes fra Nordmøre og Marte Henriksen Bollum fra Nittedal går begge i 3 og 1. klasse på Kulturledelse ved Høgskolen i Telemark, avdeling Bø. Begge er lidenskapelig opptatt av musikk, de gode konsertopplevelsene, festivalene og alt som skal til for å gjennomføre slike arrangementer.

– Ideen kom fordi vi var litt lei av å være på samme sted, og hadde lyst til å reise. Det var en kompis av oss som foreslo at vi burde melde oss som frivillige til festivalene i sommer, og den hev vi oss på, forteller de to.

Begge jobber som frivillige på konsertstedet Kroa i Bø i Telemark, og i stedet for å ta en vanlig sommerjobb, ble løsningen en sommer med festivaljobbing. I forbindelse med festivaljobbingen har de to opprettet en blogg, hvor du kan følge alt de gjør.

– Vi vet begge hvor viktig det er at frivillige stiller opp under slike arrangementer. Folk på festival ser ofte bare det som foregår på scenen, men bak scenen er det hundrevis av frivillige som jobber på spreng for å få gjennomført festivalene. Det ville vi være en del av, sier Marte Henriksen Bollum.

Les også:

Vibeke Dahl Ulfsnes og Marte Henriksen Bollum

Vibeke Dahl Ulfsnes og Marte Henriksen Bollum får også tid til litt moro under all festivaljobbingen.

Foto: Privat

Blir rike på opplevelser

De forteller at ingen av dem ønsket en sommerjobb hvor de kunne ende opp på et kontor hele sommeren.

– Vi blir ikke rike av dette, men vi blir rik på erfaring og ikke minst opplevelser. Vi ville heller ha en sånn morsom sommerjobb, selv om vi ikke tjener noe på dette.

Begge gleder seg veldig til alle festivalene de skal jobbe på, men nå gleder de seg aller mest til Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

– Der skal vi være i hele juli.Vi har vært på Slottsfjell før, men da som publikum. Nå får vi med oss den andre siden av festivalen også. Nå kan vi jo se hvorfor vi hadde en så bra festival sist vi var der.

Disse festivalene skal Vibeke og Marte jobbe frivillig på gjennom sommeren:

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.