NRK Meny
Normal

Slik gikk testkampen mellom Odd og Dortmund

Kan Odd vinne mot det tyske storlaget Borussia Dortmund? Dagen før tidenes fotballkamp i Skien møttes lagenes supportere til en uhøytidelig dyst foran dataskjermen.

Odd- Dortmund i FIFA-versjon

Nå spilles Odd - Dortmund på dataspillet FIFA 2015.

Mange av Borussia Dortmunds norske supportere ble først kjent med laget gjennom dataspill. Dagen før storkampen i Skien fikk noen av dem prøve seg mot Odds supportere.

Velger det beste laget

Kai Hansen

Kai Hansen er supporter for Borussia Dortmund.

Foto: Tom Ole Buaas
Eirik Strand

Eirik Strand er Odd-supporter.

Foto: Tom Ole Buaas

Dortmund-supporter Kai Hansen fra Drammen ble litt tilfeldig knyttet til det tyske storlaget. Han valgte det sorte og gule laget fra Tyskland da kameratene spilte med lagoppstillingene til Liverpool eller Manchester United.

I morgen kveld sitter han blant de gule og sorte supporterne på Falkum i Skien for å heie fram laget sitt til seier. I dag forsøkte han å slå Odd-supportene i dataspill.

– Jeg pleier å velge de spillerne som normalt starter kampene, sa han til NRK før prestisjekampen på FIFA.

Hansen er en erfaren spiller på dataspillet og blir en tøff motstander for Odd, i likhet med sine favorittspillere i morgen.

Dataspill Odd - Dortmund

Både Eirik Strand og Kai Hansen skal se morgendagens kamp på tribunen.

Foto: Tom Ole Buaas

Møter et bra lag

Den første motstanderen er Odd-supporter Eirik Strand. Han forteller at han sto i kø i mer enn fire timer for å få billett til kampen i Skien. Dagen før storkampen sa han ja til en kamp på dataspill.

– Dortmund har et veldig bra lag, med mange raske spillere. Derfor må jeg nok velge en litt defensiv taktikk i spillet, men vi gir ikke opp på forhånd, sier han til NRK.

Favorittspilleren på Odd er Fredrik Oldrup Jensen, som var den første han tok ut på FIFA-laget.

2–2

Og resultatet i testkampen? Jo, det ble 2–2.

Odd fikk en scoring annulert etter bare tre minutter, og forsatte med en suser i tverrliggeren like etterpå. Så tok hjemmelaget ledelsen, før gjestene utlignet. Før pause gikk Odd igjen opp i ledelse 2–1.

I andre omgang ble de tyske gjestene sterke, og klarte å utligne før dommeren blåste for full tid.