NRK Meny
Normal

Vestfjorddalens Romeo og Julie

Idol-Linnea Dale og Frøydis Armand spiller to av rollene, når Marispelet igjen settes opp i Rjukan.

Frøydis Armand og Linnea Dale

Frøydis Armand og Linnea Dale i Marispelet.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

For fjerde år på rad kan rundt 3.000 publikummere se Marispelet på Rjukan. Spillet handler om den vakre Mari og om hvordan livet hennes endte ved Rjukanfossen.

Frøydis Armand, Karl Martin Jacobsen, Nils Sletta og Linnea Dale.

Frøydis Armand, Karl Martin Jacobsen, Nils Sletta og Linnea Dale.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Nytt i år er at 16 år gamle Linnea Dale fra Tinn, kjent fra Idol, spiller rollen som unge Mari. Maris far, Ulf, spilles av Nils Sletta. Unge Øystein tolkes av Karl Martin Jacobsen, mens Øysteins mor, Kari, gestaltes av Frøydis Armand. I alt rundt 80 personer er med i spillet.

Forbudt kjærlighet

Kjærlighetsdramaet mellom Mari og Øystein utspiller seg på kanten av den storslagne Rjukanfossen ved foten av Hardangervidda, og gir også en sjelden anledning til å se Rjukanfossen.

Gro Synnøve Brekka

Gro Synnøve Brekka, leder av Marispelet.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

- Dette er Vestfjorddalens svar på Romeo og Julie, sier Gro Synnøve Brekka, leder av Marispelet.

Spillet er basert på et gammelt sagn, og Brakka står bak ideen med å sette opp dette som et skuespill.

- Dette handler om den fattige husmannsgutten Øystein, som forelsker seg i den rike storbondes datter, Mari. Øysteins familie bor hos storbonden, og foreldrene samarbeidet om å skille dem, forteller Brekka.

Kurert høydeskrekk

Armand var med første gang i 2006. Høydeskrekk gjorde den første dagen ved Rjukanfossen til en traumatisk opplevelse. Høydeskrekken ble kurert på Gaustatoppen og Armand har vært fast på de siste tre oppsetningene.

Stykket spilles fra 24. til 27. juli. I fjor var forestillingen utsolgt. I år er det fremdeles noen få billetter igjen.

 • Klart for ny runde i cupen

  Trekninga til andre runde i NM i fotball for herrar er klar. Skarphedin møter Husøy og Foynland, mens Hei skal spele mot Halsen. Begge Telemarks-laga skal spele på bortebane denne runden.

 • Seld for 2,7 millionar kroner

  Telemarks dyraste hyttetomt er no seld. Det melder Varden. Hyttetomta har vore til sals sidan 2016, og ligg inne i Silkedalen på Vierli. Prisen vart til slutt 2,7 millionar kroner.

 • Nittisju av hundre brukar belte

  Nittisju av hundre busspassasjerar i Telemark brukar belte. Det syner ei undersøking Statens vegvesen har gjort denne veka. I ei tilsvarande undersøking for to år sidan var det meir enn dobbelt så mange som ikkje brukte belte.

  Busser i Telemark
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Ap-topp vert etterforska

  Politiet startar etterforskinga av Magnus Straume etter påske. Ap-politikaren i Drangedal er meld for å ha stole pengar frå ein person han var støttekontakt for. Straume seier at han er uskuldig, og at han ser fram til at etterforskinga vil reinvaske han.

  Magnus Straume
  Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK