NRK Meny
Normal

Slik ser det ut i redaksjonen to uker etter flommen

Redaksjonen i Vest-Telemark blad står fortsatt uten avislokaler, to uker etter at ekstremværet «Petra» herjet Sør-Norge.

Vest-Telemark Blads lokaler to uker etter flommen

ALT MÅ TØRKES: Slik ser det ut i avisredaksjonen til Vest-Telemark Blad to uker etter flommen herjet.

Foto: Øystein Øygarden

– Det er en omfattende prosess å få tørket opp hele redaksjonen. Nå har vi fått tømt alt i lokalene, så 27 år med avishistorie er midlertidig lagret i sentrum. Nå skal alt belegget på gulvet tas opp, og vifter har nå stått på i over to uker, sier redaktør i Vest-Telemark Blad, Øystein Øygarden til NRK.

Da ekstremværet «Petra» herjet over Sør-Norge for to uker siden måtte de ansatte fraktes ut av avislokalene i traktor. Vannet fosset inn i lokalene, og alle jobbet på spreng for å redde det som reddes kunne i vannmassene.

– Vi vet jo ikke når vi kan komme inn i lokalene igjen, men det tar nok en god stund til.

Vest Telemark Blad-redaksjonen evakueres med traktor.

Da vannmassene flommet inn i avisredaksjonen i Kviteseid, måtte de ansatte evakueres med traktor.

Les også:

Alt må være tørt

Viftene går natt og dag i den lille avisredaksjonen som dekker kommunene Seljord, Kviteseid, Nissedal, Fyresdal, Tokke og Vinje. Ingenting kan flyttes tilbake, og ingen av de ansatte kan gå som vanlig på jobb før alt er tørt.

– Alt av gulv og vegger må tørkes. Det har vært en veldig hektisk periode, for vi vil jo lage en like god avis som vi pleier å gjøre. Vi har organisert det sånn at noen har jobbet med avis og noen har ryddet. De ansatte har vært fantastiske, vært fleksible og også stilt opp utenfor arbeidstid. Så nå står det 50 paller med avismateriale i sentrum av Kviteseid, sier Øygarden.

Flom i Kviteseid- avisredaksjon er isolert

Slik så det ut rundt avisredaksjonen til Vest-Telemark Blad i Kviteseid for to uker siden.

Foto: Øystein Øygarden/Vest- Telemark Blad

Midlertidige lokaler

Hele avisredaksjonen har altså flyttet til midlertidige lokaler i sentrum av Kviteseid.

– Det er litt trangere enn vi er vant til, men vi er veldig glade for at vi har fått låne disse lokalene. Fortsatt har vi litt utfordringer når det gjelder telefoner, så foreløpig har vi kun en linje inn, men det håper jeg vi får en bedre løsning på så fort det er mulig. Om vi feirer jul og nyttår i sentrum gjenstår å se, sier Øygarden.

 • Kritiserer utsatte ender

  Stokkender som ble satt ut i sommer for å bli jaktet på i Telemark, er funnet igjen i Bugårdsparken i Sandefjord, Sverige, Danmark og Nederland. Rikmannsjakta fører på denne måten til genetisk forurensing, mener Norsk Ornitologisk Forening. Godseier Leopold Axel Løvenskiold mener funnene viser at stokkendene er ville.

  Stokkender i gresset
  Foto: Chetan Rastogi / NRK
 • Optimist for CO₂ fangst

  Ordførar Robin Kåss er optimist og trur framleis på at det skal bli satsa på CO₂ fangst i Porsgrunn etter eit møte med olje- og energiminister Ketil Solvik-Olsen. Det seier han etter eit møte med olje- og energiminister Ketil Solvik-Olsen.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Kolonnekøyring over Haukelifjell

  Det er kolonnekøyring på E134 over Haukelifjell på strekninga Liamyrane bom til Vågslidtunnelen på grunn av uver.

 • Hestar på rømmen i Kviteseid

  Politiet ber om å bli kontakta dersom nokon ser to hestar i Kviteseid som har rømt frå Torshaugvegen. Den eine er raud den andre er svart og kvit.