NRK Meny
Normal

Verdens beste møtes i Tveitanbakken

Verdensmester Rune Velta skal kjempe om norgesmestertittelen mot blant andre Anders Jacobsen, og Tom Hilde. Dessuten hopper Anette Sagen sine siste skihopp i Tveitanbakken denne helga.

Kim Richard Bjørndalen

Kim Richard Bjørndalen sier forholdene er gode i Tveitanbakken før Norgesmesterskapet.

Foto: Heddal hoppgruppe

– Det er fantastiske forhold i bakken. Det er lite vind og strålende sol. Vi håper det skal bli et godt hopprenn, sier leder i arrangørklubben Heddal hoppgruppe Kim Richard Bjørndalen.

En gang tidligere har det blitt arrangert norgesmesterskap i Tveitanbakken på Notodden. Det var i 2006, den gang vant Bjørn Einar Romøren. Det er verdensmester Rune Velta som har bakkerekorden med 103 meter, den ble satt i februar 2009.

– Kanskje kan vi håpe på en ny bakkerekord i dag. Det hadde vært moro. Velta har hoppet langt her før så det bør være mulig, sier Bjørndalen.

Siste hopp for Sagen

– Litt spesielt er det at Anette Sagen hopper sine siste hopp her i helga, sier Bjørndalen.

Anette Sagen har vært en pioner innenfor skihopping for kvinner. Hun har i lang tid banet vei for kvinnelige hoppere. Sagen har flere ganger hoppet i Tveitanbakken på Notodden. Hun har to seiere, og to andreplasser i Kontinentalcupen i nettopp denne bakken.

Les også:

– Anette Sagen får tøff konkurranse her i dag. Gyda Enger, Line Jahr, og Maren Lundby er alle på plass for å forsøke å vinne norgesmestertittelen.

Hopprennet i Tveitanbakken på Notodden begynner klokka 12.00.

 • Fortsatt stengt

  Fylkesvei 37 er lørdag kveld fortsatt stengt ved Fåne/Presturatunnelen på grunn av fare for ras. Klokken 21 skal det foretas en ny vurdering av stedet, opplyser vegvesenet. Anbefalt omkjøring er via fylkesvei 364.

 • Geolog skal undersøke rasfaren

  Fylkesvei 37 er stengt ved Fåne/Presturatunnelen, foreløpig frem til klokken 18.00 på grunn av fare for ras. Klokken 18 skal en geolog vurdere rasfaren. Omkjøringsvei er fylkesvei 364.

 • Vei stengt på grunn av rasfare

  Tinnsjøveien er stengt inntil videre ved Fåne/ Presturatunnellen på grunn av rasfare. Vegtrafikksentralen er varslet, og skal undersøke stedet.

 • Brannvesenet rykker ut til sjukehus

  Brannvesenet rykker ut til Sjukehuset Telemark etter varsel frå ein automatisk brannalarm på staden.