NRK Meny
Normal

Verdens beste møtes i Tveitanbakken

Verdensmester Rune Velta skal kjempe om norgesmestertittelen mot blant andre Anders Jacobsen, og Tom Hilde. Dessuten hopper Anette Sagen sine siste skihopp i Tveitanbakken denne helga.

Kim Richard Bjørndalen

Kim Richard Bjørndalen sier forholdene er gode i Tveitanbakken før Norgesmesterskapet.

Foto: Heddal hoppgruppe

– Det er fantastiske forhold i bakken. Det er lite vind og strålende sol. Vi håper det skal bli et godt hopprenn, sier leder i arrangørklubben Heddal hoppgruppe Kim Richard Bjørndalen.

En gang tidligere har det blitt arrangert norgesmesterskap i Tveitanbakken på Notodden. Det var i 2006, den gang vant Bjørn Einar Romøren. Det er verdensmester Rune Velta som har bakkerekorden med 103 meter, den ble satt i februar 2009.

– Kanskje kan vi håpe på en ny bakkerekord i dag. Det hadde vært moro. Velta har hoppet langt her før så det bør være mulig, sier Bjørndalen.

Siste hopp for Sagen

– Litt spesielt er det at Anette Sagen hopper sine siste hopp her i helga, sier Bjørndalen.

Anette Sagen har vært en pioner innenfor skihopping for kvinner. Hun har i lang tid banet vei for kvinnelige hoppere. Sagen har flere ganger hoppet i Tveitanbakken på Notodden. Hun har to seiere, og to andreplasser i Kontinentalcupen i nettopp denne bakken.

Les også:

– Anette Sagen får tøff konkurranse her i dag. Gyda Enger, Line Jahr, og Maren Lundby er alle på plass for å forsøke å vinne norgesmestertittelen.

Hopprennet i Tveitanbakken på Notodden begynner klokka 12.00.

 • Drapstruet av deponimotstandere

  Motstandere av deponi i Brevik har levert skriftlig anonyme drapstrusler mot NOAH-eier Bjørn Rune Gjelsten, hans kone og datter, skriver Porsgrunns Dagblad. Truslene ble levert hjemme på døra i Oslo. Saken er under etterforskning av politiet i Oslo.

  Bjørn Rune Gjelsten og Brevik
 • Mann stoppa i 164 km/t

  UP har stansa ein mannleg bilførar på E18. Farten var målt til 164 km/t i 110-sona. Politiet har beslaglagt førarkortet og meldt føraren.

 • Alt bra med dei involverte

  Natt til i går krasja ein lastebil med seks travhestar med ein elg i Vinje. Vidar Syvertsen i Syvertsens hestetransport seier at etter forholda går det bra med dei involverte. Hestane har vore til sjekk, og alle menneske er skrivne ut frå sjukehuset.

 • 11 års fengsel for drap

  Den 53 år gamle mannen frå Skien, som har vore tiltalt for drap på sin eigen far, vart i dag dømt til 11 års fengsel. Drapet skjedde natt til 7. mars i fjor, da tiltalte slo faren med ei vektstong.