NRK Meny
Normal

Advarsel til bilistene

Sterk vind og snø kommer til å skape vanskelige kjøreforhold både i fjellet og i lavlandet søndag kveld og mandag.

Brøytebil på E134 Haukelifjell

Det kan bli krevende kjøreforhold på E134 over Haukelifjell (arkivbilde).

Foto: Jonas S. Fougner/NRK

I Agder, Telemark og Buskerud vil temperaturer ned på rundt null grader kombinert med nedbør, gi svært glatte veier.

I fjellet vil det bli kraftig vind, snø og snøfokk. Vinden kan komme opp i sørlig liten storm utsatte steder, varsler Meteorologisk institutt.

Kan bli kolonnekjøring

Statens vegvesen opplyser at på Haukelifjell er det fare for glatte partier og redusert sikt. Kolonnekjøring kan innføres på kort varsel.

– Det er varslet nedbør fra sent i kveld og da vil vinden øke. Fram til i morgen tidlig vil det bli vind opp i kuling, sier Arne Kleiv som er vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen region sør.

Vinterferietrafikken merkes blant annet på riksvei 7 og E16.

– Gjennom Buskerud, fra Kongsberg mot Hønefoss er det saktegående kø og opp til 50 minutter forsinkelse nå, opplyser Kleiv rett før klokka 18 søndag.

(NRK/NTB)

 • Trafikkuhell i Skien

  Politi og ambulanse er på vei til et trafikkuhell ved Hynivegen/Jernverksvegen i Skien. Trolig er det ikke personskade ifølge politiet.

 • Starter sjakksendinger på nett

  Brødrene Kjetil og Espen Lie fra Porsgrunn starter sjakksendinger på nett. I kveld starter de opp sin egen kanal på nettstedet Twitch. Det hele skal foregå på norsk, og anledningen er kandidatturneringen der Carlsens VM-motstander avgjøres i løpet av 10 dager.

  Kjetil Lie
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Går ut som nummer 38

  Magnus Krog frå Høydalsmo hamna på 38.-plass i hopprennet i verdscupen i Klingenthal i Tyskland. Dermed går han ut tre minutt og ti sekund etter tyske Fabian Riessle. Langrennsdelen startar 13.45, og blir sendt direkte her.