NRK Meny
Normal

Venter 50.000 matglade gjester

SKIEN (NRK): Mat fra hele verden, lokal mat, iskald drikke og yrende folkeliv er noen stikkord for matfestivalen Mersmak i Skien i helga. – Det er ingen grunn til å sitte hjemme. Dette blir en folkefest, sier arrangørene.

Mana og Roberto på Mersmak

Mana fra Thailand og Roberto fra Equador fortalte om sine spesialretter i radioen fredag morgen. I helga kan du besøke dem i bodene på Langbryggene i Skien.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

NRK fikk prøvesmake innbakt scampi med hjemmelaget chilisaus, stekt ris med ferske grønnsaker og nygrillede kyllingspyd fra den thaiinspirerte boden på Langbryggene i Skien fredag morgen.

Tove Hoppestad

Daglig leder Tove Hoppestad sier hun har mange sommerfugler i magen.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Jeg elsker mat og jeg elsker folk. Vi gleder oss masse til å lage deilig thaimat til telemarkingene. Det er litt sterkt, men ikke veldig sterkt, sier Mana fra Thailand.

Det er ventet at mellom 40.000 og 50.000 mennesker vil få med seg den åttende matfestivalen i rekka denne helga.

– En haug med sommerfugler

Daglig leder Tove Hoppestad har tusen jern i ilden før det hele braker løs, og skryter av hele gjengen som gjør Mersmak mulig.

– Jeg har mange sommerfugler i magen nå. Jeg tror vi har noe for enhver smak, og håper på en skikkelig folkefest i byen.

Hør NRK åpne matfesten i radioen:

 • Havnet på jordet

  To personer fikk førerkortet sitt beslaglagt etter å ha kjørt ut på et jorde i Porsgrunn. Personene hadde tidligere på kvelden fått tilsnakk etter å ha sladdet i Porsgrunn sentrum.

 • Kjørte i påvirka tilstand

  En mann i tenåra fikk førerkortet sitt beslaglagt etter å ha kjørt i påvirka tilstand ved Buer i Skien, melder politiet. Mannen ble tatt med for blodprøve.

 • Kjørte i fylla

  En mann i 20-åra ble stoppet for kjøring i påvirka tilstand ved Eidsbygda i Nome, melder politiet. Mannen ble fratatt førerkortet og ble tatt med for blodprøve.

 • Slått ned

  En mann fikk et kutt over venstre øye etter å ha blitt slått ned i Storgata på Notodden i natt. Politiet har ikke pågrepet noen, og vil etterforske saken.