NRK Meny
Normal

Veltet tankbil lekker propan i Hjartdal- E134 vil være stengt i lang tid

Det lekker fra en veltet tankbil lastet med 7 tonn propan i Hjartdal i Telemark. Veien er stengt og en familie som bor i nærheten er evakuert.

Veltet tankbil

Nødetatene sikrer fortsatt området rundt tankbilen. Nå pumpes det propan fra den veltede tankbilen og over i en annen.

Foto: Brannvesenet

Oppdatering søndag morgen:

Høyspentlinjene i området må kobles ut før tømmingen av vogntoget kan starte. Fra strømmen er tatt forventes det at det minst vil ta 12 timer å tømme tanken. Deretter skal vogntoget berges. Det vil derfor ta lang tid før E134 åpnes melder politiet på Twitter.

Laster kart, vennligst vent...

Tankbilen veltet i Tomatsvingen som ligger mellom Sauland og Hjartdal.

Ingen umiddelbar brannfare

– Det er uklart om det er hull på selve tanken, men det lekker fra to hull i utvendige rør bak på tankbilen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Det er ingen umiddelbar brannfare, men gassen er brennbar.

Brannvesenet jobber på stedet.

– Vi jobber med å sikre stedet. Det er på vei en kjemikaliebil med utstyr for å tette lekkasjer, sier underbrannmester Oddbjørn Wikan ved 110-sentralen i Telemark til NTB.

Etter det vi foreløpig vet er lekkasjen i gassform, sier Wikan. Propanen fraktes i flytende form, og lekkasjer kan forekomme i væskeform om de er store nok.

Mattilsynet er varslet fordi det er fare for at propanen kan lekke ut i elven Hjartdøla. Mattilsynet vil varsle bønder som har dyr som beiter langs elva, opplyser politiet.

Tankbilen veltet på E134, 2 til 3 kilometer vest for Sauland sentrum i Hjartdal kommune. Det er ikke kjent hvordan ulykken skjedde, men det er en skarp sving i området. Sjåføren er sendt til undersøkelse hos legevakten på Notodden.

Veien er stengt.

Kristine Liane sperrer av trafikken

Kristine Liane passer på at ingen passerer sperregrensen til ulykkesstedet.

Foto: Robert hansen / nrk

– Firmaet som eier tankbilen er varslet og kjører opp en tom tank for å fylle propanen over på den. Men den er langt unna, så det kan ta et par timer, sier Aaltvedt.

I tillegg er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap varslet, slik prosedyren er i slike tilfeller.

En familie på fire og en hund er evakuert, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Ellers bor det svært få mennesker i nærheten av ulykkesstedet.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK