NRK Meny
Normal

Hundrevis på hjul i Telemark tours

Omkring 1 700 deltakere deltok i sykkelrittet Telemark tours lørdag. – En fantastisk dag, sier arrangøren.

Telemark tours

For 37. gang var det duket for Telemark tours lørdag.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Turrittet Telemark tours ble arrangert for 37. gang lørdag. Det ble kjørt tre forskjellige løyper; 250 kilometer og 130 kilometer og 58 kilometer.

– Det har gått veldig bra. Det er fantastisk å se alle syklistene på veien. Noen startet allerede klokken sju i dag, og fortsatt kommer det deltakere over målstreken her i Skien, sier rittleder for Telemark tours Marit Brokke til NRK litt over klokken 16.00 lørdag ettermiddag.

Litt småregn

Brokke er veldig godt fornøyd med årets ritt.

Vidar Torbjørnsen

Vidar Torbjørnsen var svært fornøyd med egen gjennomføring.

Foto: Eirik Haugen / NRK

– Vi har hatt noen småvelt, men ingen alvorlige ulykker. Vi vil aller helst ha alle trygge og hele i mål, sier hun.

Brokke forklarer at det er mye som skal klaffe på en slik dag, og at det har vært mange i sving for å få alt til å gå som planlagt.

– Det er moro når det går bra. Også har jo været vært bra. Vi hadde litt småregn i Bø, men ellers har det vært fint, sier hun.

Overrasket over egen innsats

Vidar Torbjørnsen var én av de mange syklistene på telemarksveiene i dag.

– Dette har gått over all forventing. Det var så moro. Jeg er mye sprekere enn jeg trodde jeg var. Kroppen fungerte veldig bra, sier han.

Han var hele tiden sikker på at han skulle klare å gjennomføre rittet, men hadde ikke trodd han skulle klare det på en så god tid.

– Jeg klarte det på to timer og ti minutter, og det overrasket meg veldig, sier han.

– Hvordan vil du beskrive løypa du har syklet i dag?

– Den var kupert og fin. For meg, som har ett par ekstra kilo, så er motbakkene det verste, men det gikk som sagt overraskende bra, sier han.

Telemark tours

Fornøyde syklister etter målgang i Skien.

Foto: Eirik Haugen / NRK
  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.