NRK Meny
Normal

Velforeningene lettet over å slippe bru

Velforeningene i området er lettet over veivalget for nye E18 over Eidanger i Porsgrunn. Det viktigste var at det ikke blir noen bru over Eidangerfjorden.

Eidangerfjorden

Den nye E18-traseen blir ikke bygd med bru over Eidangerfjorden. Brua skulle gått her.

Foto: Tom Andersen / NRK

Både Søndre Tveten Vel og Fellesforum for Heistad, Bråttås og Skjelsvik er fornøyde med vegvesenets anbefalinger til nye E18 over Eidangerhalvøya.

Stina Østevik, leder Søndre Tveten Vel

Stina Østevik i Søndre Tveten Vel sier E18-traseen vil berøre dem lite.

Foto: Tom Andersen / NRK

– Vi er vel egentlig letta, for alternativet nå er kryss på Lanner, og da får vi tunnel der vi bor. sier Stine Østevik i Søndre Tveten Vel.

Beboere, velforeninger og andre interessenter ble i dag orientert av Statens vegvesen om planene. Reaksjonene er likevel blandet avhengig av hvor en bor og av de forskjellige alternativene. .

– Få hus blir berørt på Tveten

– Med dette alternativet blir få hus berørt på Tveten og Asalund, sier Østevik.

Vegvesenet anbefaler altså å legge den nye firefelts motorvegen ved Moheim, omtrent der den går i dag, og har vraket alternativet om bru over Eidangerfjorden.

Dette var alternativene: Legg fram forslag til ny E18 i dag

Jan Erik Lunde, , leder av Fellesforum Heistad, Bråttås og Skjelsvik

Jan Erik Lunde i Fellesforum for Heistad, Brattås og Skjelsvik er glad nye E18 vil følge nåværende trasè.

Foto: Tom Andersen / NRK

Det er også Fellesforum for Heistad Brattås og Skjelsvik er glad for.

Klappet for tunnell

– Det jeg klappet for er at tunnelen kommer under Hovet, og at Nystrandfolk slipper å plages med trafikken. Når det gjelder Heistad, følger vi det bystyret valgte i forrige periode, nemlig å følge nåværende trasé, sier leder i forumet, Jan Erik Lunde.

– Men trur du bru-alternativet for alltid er forlatt?

– Dette skal behandles politisk, men jeg trur vi er ferdige med bru nå, og det er jeg veldig glad for!

 • Lange køar ved Geiteryggen

  Riksveg 36 er stengt mellom Moflata og Fjærekilen. Ein buss har sett seg fast, og det skaper også problem for vogntog og personbilar. Klokka 0930 blir det meldt om fleire kilometer lange køar på begge sider av Geiteryggen.

  Trafikkprolbem på riksveg 36 ved Geiteryggen
  Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK
 • Barneskolen i Siljan er stengt

  Midtbygda skole i Siljan er stengt i dag på grunn av strømbruddet på Holtesletta. Det melder skolen på sine egne nettsider tirsdag morgen. – Elever som er på skolen blir tatt hånd om. Vi ber dere om å hente dem så raskt som mulig siden skolen er uten strøm, skriver skolen.

 • Meir enn 2000 straumlause

  Mellom to og tre tusen husstandar i Telemark er utan straum. 1800 husstandar er straumlause i Skagerak Energi sitt forsyningsområde i Telemark. Dei fleste av desse ligg i Skien. I Drangedal er fleire husstandar i Kroken og på Henseid straumlause. Det har vore fleire andre straumbrot i Drangedal, men i fylgje nettsidene til e-verket er desse retta. I Vest-Telemark er det framleis straumlaust på Spjotsodd mellom Kviteseid og Vrådal.

 • Tre har knekt på Gulsetringen

  Trafikken står stille på Gulsetringen i Skien på grunn av mange tre som har knekt over vegen. Det er mannskap ute som ryddar, men trafikken står stille nå ved Einaren.