NRK Meny
Normal

Varsler vanskelige føreforhold

Meteorologisk institutt varsler store mengder snø i Agder og Telemark søndag. Det kan komme 70 centimeter våt snø enkelte steder. Også på fjellet blir det vanskelige føreforhold.

Snøføre

VANSKELIGE FØREFORHOLD: Det blir mye snø søndag. I Agder og Telemark kan det komme 70 centimeter enkelte steder.

Foto: Oddmund Haugen / NRK

– På Sørlandet kan det komme helt opp i 70 centimeter snø. Det blir vanskelige kjøreforhold, advarer Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Han sier det vil begynne å snø i kveld, men at det vil bli mer snø utover dagen i morgen.

– Mest nedbør vil det komme midt på dagen i morgen også vil det gi seg ut på kvelden eller natt til mandag. Mellom klokka 12 og 14 vil det komme mye nedbør, sier Gislefoss.

Det er Agder og områder vest og sør i Telemark som vil få mest snø.

Kristian Gislefoss

Kristian Gislefoss varsler mye snø i Agder og Telemark på søndag.

– Kjør forsiktig

Også på fjellet blir det mye vær søndag. Mye vind og nedbør vil gjøre det vanskelig å komme over flere fjelloverganger i Sør-Norge spår meteorologen.

– Ja, det kan bli stengte veier. Det blir stiv kuling, og kanskje også liten storm på fjellet.

Meteorologen ber folk om å kjøre forsiktig.

– Det kommer til å bli veldig vanskelige føreforhold i de nevnte områdene. Det er fare for store mengder snø på hovedveiene i Sør-Norge, sier Gislefoss.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.