NRK Meny
Normal

Varetektsfengsles i én uke

Den 17 år gamle gutten som er siktet for å ha tent på Østre Porsgrun kirke blir varetektsfengslet i en uke fram til fredag 6.mai.

Brann Østre Porsgrunn kirke

Østre Porsgrunn kirke var over 250 år da den brant ned til grunnen.

Foto: Stig Bolme

Dette ble klart fredag ettermiddag.

Torsdag ble gutten pågrepet hjemme på Stridsklev.

I tillegg til 17-åringen er også en mann på 18 år siktet for brannen. 18-åringen skal avhøres i løpet av fredagen. 17- og 18-åringen skal kjenne hverandre. Begge er kjent av politiet fra tidligere.

Politiet mener at de har god grunn til mistanke, men vil ikke si hva som knytter gutten til brannen.

17-åringen nekter for å ha noe med brannen å gjøre.

Totalskadd i brann

Østre Porsgrunn kirke i Porsgrunn ble natt til mandag 11. april totalskadd i brann. Kirken brant helt ned til grunnen, og det står ingenting igjen på branntomten.

Ingen personer ble skadd i brannen, men flere beboere ble evakuert fra hjemmene sine.

Politiet satte i gang full etterforskning etter den dramatiske brannen, og fant spor etter to søppelcontainere som var satt inntil kirkeveggen. Containerne hadde fast plass ved menighetshuset, og politiet mener at disse kan ha blitt dratt bort til kirken og satt fyr på.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.

  • Odd 2 tapte stort

    Det ble tennissifre i årets siste kamp i 2. divisjon for Odd 2, da de tapte 6–1 mot Fram Larvik. Dermed endte Odd 2 med 26 poeng i årets 2. divisjon, noe som var nok til å holde seg i divisjonen.