NRK Meny
Normal

Var maktesløse vitner da mann gikk berserk

SKIEN (NRK): De ansatte ved legevakten i Skien opplevde en maktesløshet overfor de pasientene som var vitne til at en mann gikk berserk med en barkrakk inne på legevakten onsdag kveld.

Enhetsleder for legevakten i Skien, Maja Kristin Foss

Enhetsleder for legevakten i Skien, Maja Kristin Foss.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Enhetsleder for legevakten i Skien, Maja Kristin Foss, sier voldsepisoden ved legevakten onsdag kveld har gått inn på de ansatte.

– En opplever en maktesløshet fordi at pasientene er utsatt for en potensielt farlig situasjon, og det er lite de kan gjøre for å hindre dette her, sier Foss.

Les også: Gikk amok på legevakta - kvinne skadd

Både ansatte og pasienter får oppfølging etter episoden onsdag. Foss forteller at de har hatt samtaler med alle ansatte og tilbudt pasientene hjelp via kriseteamet.

– Dette ble veldig dramatisk for dem som satt på venterommet.

Knust rute på legevakten

Ruten inn til personalet ble knust.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Rutinene ble fulgt

Det var like før klokken 23.00 onsdag at en 22 år gammel mann gikk berserk inne på legevakten. Foss forteller at pasientene ble loset inn i andre lokaler og låst inne, for å beskyttes mot 22-åringen.

– Sikkerhetsrutinene våre fungerte etter planen. Vi har rutiner både for å tilkalle politiet via direktealarm, og vi har rutiner som sier noe om hvordan sykepleierne skal håndtere pasienter som venter på venterommet i sånne situasjoner, sier Foss.

Skien Legevakt

Barkrakkene foran PC-ene er fjernet etter at en mann slo rundt seg med en av krakkene.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

På legevakten er det satt opp to høye bord med PC-er, der folk har kunnet surfe mens de venter på legehjelp. 22-åringen brukte en av barkrakkene her til å slå rundt seg med. En kvinne, som ventet med et barn, ble lettere skadet. Hun ble utskrevet etter å ha blitt undersøkt samme kveld.

– Denne barkrakken ble også brukt til å slå inn resepsjonsluka, der sykepleierne sitter på innsiden. Der har det blitt en skade på vinduet, sier Foss.

Torsdag ettermiddag sitter 22-åringen fremdeles i arresten, men er ikke avhørt. Jourhavende jurist Ingrid Wiik sier til NRK at de avventer en undersøkelse av mannen for å se om han er psykisk i stand til å bli avhørt.