NRK Meny
Normal

Var maktesløse vitner da mann gikk berserk

SKIEN (NRK): De ansatte ved legevakten i Skien opplevde en maktesløshet overfor de pasientene som var vitne til at en mann gikk berserk med en barkrakk inne på legevakten onsdag kveld.

Enhetsleder for legevakten i Skien, Maja Kristin Foss

Enhetsleder for legevakten i Skien, Maja Kristin Foss.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Enhetsleder for legevakten i Skien, Maja Kristin Foss, sier voldsepisoden ved legevakten onsdag kveld har gått inn på de ansatte.

– En opplever en maktesløshet fordi at pasientene er utsatt for en potensielt farlig situasjon, og det er lite de kan gjøre for å hindre dette her, sier Foss.

Les også: Gikk amok på legevakta - kvinne skadd

Både ansatte og pasienter får oppfølging etter episoden onsdag. Foss forteller at de har hatt samtaler med alle ansatte og tilbudt pasientene hjelp via kriseteamet.

– Dette ble veldig dramatisk for dem som satt på venterommet.

Knust rute på legevakten

Ruten inn til personalet ble knust.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Rutinene ble fulgt

Det var like før klokken 23.00 onsdag at en 22 år gammel mann gikk berserk inne på legevakten. Foss forteller at pasientene ble loset inn i andre lokaler og låst inne, for å beskyttes mot 22-åringen.

– Sikkerhetsrutinene våre fungerte etter planen. Vi har rutiner både for å tilkalle politiet via direktealarm, og vi har rutiner som sier noe om hvordan sykepleierne skal håndtere pasienter som venter på venterommet i sånne situasjoner, sier Foss.

Skien Legevakt

Barkrakkene foran PC-ene er fjernet etter at en mann slo rundt seg med en av krakkene.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

På legevakten er det satt opp to høye bord med PC-er, der folk har kunnet surfe mens de venter på legehjelp. 22-åringen brukte en av barkrakkene her til å slå rundt seg med. En kvinne, som ventet med et barn, ble lettere skadet. Hun ble utskrevet etter å ha blitt undersøkt samme kveld.

– Denne barkrakken ble også brukt til å slå inn resepsjonsluka, der sykepleierne sitter på innsiden. Der har det blitt en skade på vinduet, sier Foss.

Torsdag ettermiddag sitter 22-åringen fremdeles i arresten, men er ikke avhørt. Jourhavende jurist Ingrid Wiik sier til NRK at de avventer en undersøkelse av mannen for å se om han er psykisk i stand til å bli avhørt.

  • Hund påkjørt i Skien

    Politiet har mottatt melding om en hund som skal ha blitt påkjørt på Håvundvegen. Hunden løp videre, men skal være skadet. Politipatrulje leter nå etter hunden som skal være hvit og brunflekket med kort pels.

  • Vogntog berga på Grønliheia

    Vogntoget, som i dag har stått fast på E134 på Grønliheia, har kome seg laus. Vegen er no open i begge køyrebanar, melder Statens vegvesen.

  • Slår sammen skattekontor

    Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.