Var alene på jobb

16-åringen jobbet alene da kiosken ble ranet. I dag starter rettssaken.

Pistolran i Porsgrunn
Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Tre ungdommer er tiltalt for ranet av Narvesen-kiosken i midten av mars.

Les: Tiltalt for kiosk-ran

Les også: Tre ranere pågrepet

Rettet gasspistol mot 16-åring

Det var tirsdag 17. mars i 21.30 tiden fire ungdommer tvang til seg 10.000 kroner fra Narvesen på PP-senteret i Porsgrunn. Under ranet rettet de en gasspistol mot den 16 år gamle ekspeditøren, viser bilder fra overvåkningskameraet.

Tre ungdommer på 16, 17 og 20 år ble pågrepet i Oslo sentrum onsdag 18. mars. Alle de tre tiltalte har tilstått. En 14-åring har også tilstått å ha vært med på ranet.

Trodde ikke de kom til å rane

Medinnhaver Freddy Dahl Aunebakk mente faren for ran var liten.

- Jeg synes ikke det var risikabelt at han stod der alene, og jeg var 100 prosent sikker på at de ikke kom til å rane kiosken som ligger i et senter, sier Dahl Aunebakk til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Narvesen på PP-senteret i Porsgrunn ble ranet 17. mars

Narvesen på PP-senteret i Porsgrunn ble ranet 17. mars.

Foto: Tom Andersen / NRK

Vurderer å legge om rutiner

I dag starter rettssaken mot de tre ungdommene i Nedre Telemark tingrett. På bakgrunn av ranet vurderer Narvesen å endre på sikkerhetsrutinene, selv om det er den enkelte kioskinnhaver som har ansvaret.

- Det er opp til våre kjøpmenn å vurdere sikkerhetsrutinene fordi de er arbeidsgiver. Nå skal vi vurdere om vi skal legge om rutiner og instrukser etter ranet i Porsgrunn, forteller kommunikasjonsdirektør i Narvesen. Solfrid Flateby.