NRK Meny
Normal

Vant internasjonal filmpris

Skuespilleren Elisabeth Dahl fra Akkerhaugen vant pris for beste kvinnelige hovedrolle.

Elisabeth Dahl

Elisabeth Dahl fra Akkerhaugen vant pris som beste kvinnelige hovedrolle under en internasjonal filmfestival i Hellas.

Foto: Privat

Det var under den internasjonale filmfestivalen i Korint i Hellas, at Dahl fikk den gjeve utmerkelsen.

– Det er selvsagt veldig moro, men også veldig overraskende, sier prisvinneren.

Anti-Hollywood film

Dahl vant prisen for hovedrollen i den engelske filmen Shadow Gene, hvor hun

Filmplakat Shadow gene

Filmplakaten til Shadow Gene, hvor Elisabeth Dahl har hovedrollen

Foto: Privat

rett og slett spiller en kvinnelig leiemorder som skal bli kvitt verdens ondskap.

Filmen blei spilt inn i London for to år siden, og hadde premiere under filmfestivalen i Hellas denne uken. Filmen var nominert til fem priser, og vant for beste klipp, i tillegg til beste kvinnelige hovedrolle.

– Det er et stort klapp på skulderen at det blir satt pris på en slik film, som er ganske annerledes enn hva man ser fra Hollywood, sier Dahl.

Hun forteller at filmen er laget på gamlemåten, med gamle filmruller og gamle kameraer. Det er med på å gi filmen et helt spesielt uttrykk.

– Det er rett og slett en kunst å lage film på denne måten, og man får en helt spesiell følelse i kroppen av å se en slik film, sier Dahl.

Shakespeare på norsk

Elisabeth Dahl startet skuespillerkarrieren på dramalinja ved Skien videregående skole, før turen gikk til England og videre utdannelse innen drama og teater.

– Jeg ble værende i England i 10 år, og jobbet mye med teater og film der, sier Dahl.

Nå er hun tilbake i Norge, og har etablert et eget teaterkompani som presenterer William Shakespeare sine tekster til et norsk publikum.

– Målet er å etablere seg i film- og teaterbransjen, og da er det selvsagt gøy å kunne slå i bordet med en prisvinnende film, avslutter Dahl.

 • Politiet pågrep «samuraimann»

  Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 40-årene i Porsgrunn torsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til NRK. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en person ble kuttet i fingrene med et samuraisverd i Sandefjord i går.

 • Tre kunder uten strøm

  Torsdag kveld skal alle Skagerak Energis kunder få strømmen tilbake, opplyser kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes. Bare tre kunder er nå uten strøm, men alle skal få det i løpet av kvelden.

 • Monsen inntar Hardangervidda

  Lars Monsen inntar den norske fjellheimen minutt for minutt. NRK skal følge Monsen blant annet på Hardangervidda, der turen går torsdag til søndag i uke 28. Siden fjellet er åpent for alle, er han spent på om folk vil henge seg på turfølget.

  Monsen
  Foto: Håvard Jenssen / NRK
 • Se 20.55-nyhetene fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells, torsdag 18. januar 2018, klokken 20.55.