NRK Meny
Normal

Vant Ibsenprisen

Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid vant i kveld den nasjonale Ibsenprisen for stykket «Vår ære/vår makt».

Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid

VANT: Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid er årets vinnere av Ibsenprisen.

Foto: Thor Brødreskift

Den nasjonale Ibsenprisen er landets eneste dramatikkpris og Cecilie Løveid har vunnet prisen to ganger tidligere med skuespillet «Østerrike» og stykket «Visning».

Stykket «Vår ære/vår makt» hadde urpremiere på Den Nationale Scene i Bergen 29. januar 2016.

Ibsenprisen deles årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår. De to andre nominerte var «1930 – Diktatoren» av Yngve Sundvor og «La deg være av» Arne Lygre.

Erfarne prisvinnere

Begge skribentene har erfaring, Tore Vagn Lid er regissør, forfatter og musiker. Han er kunstnerisk leder for Transiteatret-Bergen, professor i regi ved Teaterhøgskolen i Oslo og har doktorgrad fra Institut für Angewandte Theaterwissenschaft i Giessen.

Han har tidligere vunnet flere priser, men dette er første gang han vinner Ibsenprisen

Cecilie Løveid er forfatter, og arbeider som skrivelærer ved Skrivekunstakademiet i Hordaland ved siden av. Hun har også vunnet flere priser, deriblant Ibsenprisen to ganger tidligere.

 • Riksveg 36 stengt

  Rv. 36 er stengt på grunn av berging av vogntog nord for Slåttekåstunnelen mellom Nome og Sauherad.

 • Må koble ut strømmen

  Skagerak nett melder at 12 abonnenter var uten strøm i morges. Flere steder må linjenettet kobles ut for å fjerne is og snø. Selskapet er fremdeles i full beredskap og har tre helikoptre klar som går opp så snart været tillater det.

  strømnett med snø
  Foto: Bjørn Harry Schønhaug
 • Dirigering på Rv. 36

  Lastebilen som havnet i grøfta like ved Helgen, må lastes om før den kan taues bort. Vegtrafikksentralen har ikke fått noe klokkeslett for når dette skal skje, men sier veien blir stengt i ett løp og trafikken dirigert under omlastingen.

  Lastebil i grøfta Rv. 36 Nome
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Krever fire uker varetekt

  En mann fra Grenland blir i dag fremstil for fire ukers varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett. Politiet krever også brev- og besøksforbud. Mannen er siktet for grovt brudd på narkotikaloven.