NRK Meny
Normal

Vant Ibsenprisen

Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid vant i kveld den nasjonale Ibsenprisen for stykket «Vår ære/vår makt».

Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid

VANT: Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid er årets vinnere av Ibsenprisen.

Foto: Thor Brødreskift

Den nasjonale Ibsenprisen er landets eneste dramatikkpris og Cecilie Løveid har vunnet prisen to ganger tidligere med skuespillet «Østerrike» og stykket «Visning».

Stykket «Vår ære/vår makt» hadde urpremiere på Den Nationale Scene i Bergen 29. januar 2016.

Ibsenprisen deles årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår. De to andre nominerte var «1930 – Diktatoren» av Yngve Sundvor og «La deg være av» Arne Lygre.

Erfarne prisvinnere

Begge skribentene har erfaring, Tore Vagn Lid er regissør, forfatter og musiker. Han er kunstnerisk leder for Transiteatret-Bergen, professor i regi ved Teaterhøgskolen i Oslo og har doktorgrad fra Institut für Angewandte Theaterwissenschaft i Giessen.

Han har tidligere vunnet flere priser, men dette er første gang han vinner Ibsenprisen

Cecilie Løveid er forfatter, og arbeider som skrivelærer ved Skrivekunstakademiet i Hordaland ved siden av. Hun har også vunnet flere priser, deriblant Ibsenprisen to ganger tidligere.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.

 • Anmelder skogeiere

  Organisasjonen Dyrenes Røst anmelder Cappelen og Løvenskiold-Fossum for brudd på dyrevelferdsloven. Skogeierne har satt ut tamme ender for at turister kan jakte. Jenny Rolness i Dyrenes Røst viser til at dyreeier ikke kan sette ut andunger, gjøre dem avhengige av foring, for så å ta fra dem maten.

 • Begge klubber kan straffes

  Både Fredrikstad FK og Notodden FK kan få straff av fotballforbundet. Direktør Nils Fisketjønn, sier de har skrevet til begge klubbene og bedt om en forklaring. Notodden mener det er urettferdig om de skal straffes for at fredrikstadsupportere skapte kaos.