NRK Meny
Normal

Vant Ibsenprisen

Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid vant i kveld den nasjonale Ibsenprisen for stykket «Vår ære/vår makt».

Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid

VANT: Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid er årets vinnere av Ibsenprisen.

Foto: Thor Brødreskift

Den nasjonale Ibsenprisen er landets eneste dramatikkpris og Cecilie Løveid har vunnet prisen to ganger tidligere med skuespillet «Østerrike» og stykket «Visning».

Stykket «Vår ære/vår makt» hadde urpremiere på Den Nationale Scene i Bergen 29. januar 2016.

Ibsenprisen deles årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår. De to andre nominerte var «1930 – Diktatoren» av Yngve Sundvor og «La deg være av» Arne Lygre.

Erfarne prisvinnere

Begge skribentene har erfaring, Tore Vagn Lid er regissør, forfatter og musiker. Han er kunstnerisk leder for Transiteatret-Bergen, professor i regi ved Teaterhøgskolen i Oslo og har doktorgrad fra Institut für Angewandte Theaterwissenschaft i Giessen.

Han har tidligere vunnet flere priser, men dette er første gang han vinner Ibsenprisen

Cecilie Løveid er forfatter, og arbeider som skrivelærer ved Skrivekunstakademiet i Hordaland ved siden av. Hun har også vunnet flere priser, deriblant Ibsenprisen to ganger tidligere.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.