NRK Meny
Normal

Vant Gründer-Idol for beste forretningsidé

Ungdomsbedriften Safe Child UB har designet en sikkerhetslås for en fem-punktsele til barnesete i bil.

Vinnere av gründeridol

VINNERNE: Petter Thygesen, Lone Stakston Husby, Fredrik Berg Larsen, John Kåre Seland Sørensen og Manawar Maqsood. Alle er elever ved Skien videregående skole.

Foto: Tom Andersen / NRK

– Safe Child UB overbeviste juryen raskt med sin presentasjon. Juryen forsto raskt hva slags produkt de hadde og hvilke kommersielle muligheter det har.

Det er behov for dette i markedet. Det er jeg overbevist om, forklarer Bettina Abrahamsrud i Ungt Entreprenørskap Telemark.

Gründer-Idol blei arrangert for første gang i dag, i samarbeid med Ungt Entreprenørskap Telemark.

De fem elevene som vant går i andreklasse ved Skien videregående skole.

Tøff konkurranse

– Konkurransen var hard blant de 23 elevbedriftene som stilte opp, mange fra media og yrkesfaglig studieretning, forteller de.

Ledere av Gründer Idol

Bettina Abrahamsrud (t.v.) leder Ungt Entreprenørskap Telemark og Tone Allum er prosjektleder for Gründeruka.

Låsen til fempunktsselen har elevene foreløpig kun som bilder og en videoanimasjon. Selelåsen som følger med barneseter, kan åpnes av barna selv. Denne skal hindre barn i å åpne selelåsen selv. Voksne kan åpne den ved et enkelt grep.

Det var en av elevene, Lone Stakston Husby, som hadde ideen. Hun har selv barn og så behovet for bedre sikring av barn i bil.

Dermed var spiren lagt.

Les også:

Kan bli salgssuksess

– Vi har ennå ikke fått laget låsen konkret men har kontakt med ingeniører som kan lage en prototyp. Når den blir klar, er ennå ikke avgjort. Men når vi får den fram, tror vi den kan bli en salgssuksess, forklarer de.

Elevgruppa håper de kan hevde seg bra i konkurransen på fylkesmessa som kommer og kanskje gjøre det bra i Gründer-NM.

Premien i dag var på 5000 kroner.

– De skal gå til videreutvikling av produktet, forklarer Lone.

Stimulerer kreativitet

– Det er utrolig viktig å stimulere ungdom til å være kreative og få dem til å tenke kommersialisering og hva som kan bidra til egenutvikling av bedrift, sier Tone Allum, prosjektleder for Gründeruka.

Gründer-Idol er en del av Gründeruka, som er Norges svar på Global Entrepreneurship.

 • Fikk tur over Skien

  Fem luftballonger fløy i dag over Skien. For en av dem som var med ble det hele en stor overraskelse. Helena Byggstøyl trodde egentlig at hun skulle på skitur, men ble lurt av kjæresten. Han hadde planlagt en luftballongtur over Skien. Turen endte med en god landing på en gangsti rett ved Børsesjø.

  Luftballong over Skien.
  Foto: Helena Louisa Byggstøyl / privat
 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.