NRK Meny
Normal

Vannstanden synker ikke før etter helgen

Den høye vannstanden i Skien sentrum vil vedvare gjennom helgen. Det sier fylkesberedskapssjefen i Telemark. Det er dårlig nytt for de som har fått kjellere oversvømt på Skotfoss.

Kristoffer og Rune Vollen

Kristoffer Vollen (t.h) må bruke båt for å komme frem til kjellerdøra.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Selv om det har sluttet å komme mye nedbør og tilsig fra toppen av vassdraget, så tar det lang tid før vannmassene forflytter seg ned. Det er rett og slett et etterslep, sier fylkesberedskapssjef i Telemark Jan W. Jensen Ruud.

På Skotfoss i Skien har flere fått kjellere oversvømt, og prognosene er at vannet skal fortsette å stige gjennom natten og frem til fredag.

Ruud forteller at folk ikke kan forvente å få tørre kjellere før etter helgen.

Beredskapssjef Jan W. Jensen Ruud

STIGER: Vannstanden er forventet å stige ytterligere. Den vil ikke synke igjen før tidligst etter helgen, sier fylkesberedskapssjef Jan W. Jensen Ruud.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Det blir tidligst etter helgen, sier beredskapssjefen.

70 centimeter vann i kjelleren

– Det er helt ufattelig, jeg trodde aldri jeg skulle måtte oppleve noe sånt, sier Kristoffer Vollen. Han har 70 centimeter vann i kjelleren sin og må bruke båt for å ta seg frem til døra.

– Det er masse materielle skader og det vil ta lang tid å få bygd opp alt igjen, sier Vollen.

Følger med gjennom natta

Ruud forteller at de følger situasjonen gjennom natta og rapporterer til myndighetene. Han forteller at alle innbyggerne i området på Skotfoss har fått tilbud om midlertidig innkvartering.

Torsdag ettermiddag ble nærmere åtte eldre personer evakuert fra Skotfoss.

Rødt nivå

Flomvarselet er fremdeles satt til det høyeste nivået i Skien, Porsgrunn og Nome torsdag kveld.

 • 4 av 10 bruker refleks

  Tellinger utført av Trygg Trafikk viser at kun 4 av 10 bruker refleks. 50 prosent av bilførerne i Østlandsfylkene utenom Oslo og Akershus, sier de har opplevd å nesten kjøre på en fotgjenger man ikke kunne se i mørket.

 • Hardt gjeldsbelastet kommune

  Notodden kommune er den nest hardeste gjeldsbelasta kommunen i Telemark. Dagens gjeld på snaue 1,3 milliarder kroner vil øke til 1,5 milliarder i 2021 til tross for at kommunen vil betale millioner i til nedbetaling de neste fire årene, melder Telen.

 • Husker ikke overfallet

  Den 28 år gamle mannen som er tiltalt for å ha gått løs på en 31-åring i Brevik husker ikke at han gjorde det. 28-åringen møtte i Nedre Telemark tingrett, han tilsto alt han var tiltalt for, men sa selv at han ikke husker å ha gjort det, melder TA.

 • Aksjonerer for ny asfalt

  Vedlikeholdet på Fv 364 er så elendig at det går ut over trafikksikkerheten. Det mener folk fra Hovin i Tinn. Nå aksjonerer de for asfalt. På kort tid har en underskriftskampanje samlet 200 underskrifter, melder Rjukan Arbeiderblad.