NRK Meny
Normal

Vannet må igjen kokes i Porsgrunn

Nok en vannledning gikk lekk søndag kveld i Porsgrunn.

Brudd på vannledning i Porsgrunn

Søndag gikk det hull på en vannledning og folk i Porsgrunn må koke vannet.

Foto: Torbjørn Nord

Hullet der vannledningen sprakk
Foto: Torbjørn Nord

På grunn av en stor vannlekkasje på Sundjordet må drikkevannet i store deler av Porsgrunn kokes, melder kommunen på sine hjemmesider.

Varselet gjelder for Vestsiden, Sundjordet, Sentrum, Osebakken, Øyekast, Grønli, Hovenga og Vallemyrene.

SMS-varsel om koking av drikkevann
Foto: Faksimile: SMS-varsel

Tre timer etter at brannvesenet rykket ut på vannlekkasjen i Kulltangvegen, ble innbyggerne varslet på SMS og telefon om at drikkevannet må kokes. Kommunen opplyser på hjemmesiden sin at folk vil bli varslet igjen når vannet kan brukes som drikkevann.

Les også:

Kart over området hvor drikkevannet må kokes
Foto: Faksimile: Porsgrunn kommune

Det er bare en drøy måned siden sist folk fikk det samme varselet. Mandag 30. mai gikk det hull på en av hovedvannledningene i Porsgrunn. Den gangen tok det to dager før drikkevannet ble klarert, og skoler og barnehager måtte skaffe vann på annet vis.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen
 • Mye regn i vente

  Norges vassdrags- og energidirektorat har oppjustert flomfaren fra gult til oransje nivå – altså til nest høyeste nivå i Aust-Agder og Telemark.

  Laster Twitter-innhold
 • Ulykke i Høgenheitunnelen

  Høgenheitunnelen i Bamble er stengt etter en ulykke. En bil har kjørt på en annen bil bakfra. Nødetatene er på veg, melder politiet.