NRK Meny
Normal

Vannet må igjen kokes i Porsgrunn

Nok en vannledning gikk lekk søndag kveld i Porsgrunn.

Brudd på vannledning i Porsgrunn

Søndag gikk det hull på en vannledning og folk i Porsgrunn må koke vannet.

Foto: Torbjørn Nord

Hullet der vannledningen sprakk
Foto: Torbjørn Nord

På grunn av en stor vannlekkasje på Sundjordet må drikkevannet i store deler av Porsgrunn kokes, melder kommunen på sine hjemmesider.

Varselet gjelder for Vestsiden, Sundjordet, Sentrum, Osebakken, Øyekast, Grønli, Hovenga og Vallemyrene.

SMS-varsel om koking av drikkevann
Foto: Faksimile: SMS-varsel

Tre timer etter at brannvesenet rykket ut på vannlekkasjen i Kulltangvegen, ble innbyggerne varslet på SMS og telefon om at drikkevannet må kokes. Kommunen opplyser på hjemmesiden sin at folk vil bli varslet igjen når vannet kan brukes som drikkevann.

Les også:

Kart over området hvor drikkevannet må kokes
Foto: Faksimile: Porsgrunn kommune

Det er bare en drøy måned siden sist folk fikk det samme varselet. Mandag 30. mai gikk det hull på en av hovedvannledningene i Porsgrunn. Den gangen tok det to dager før drikkevannet ble klarert, og skoler og barnehager måtte skaffe vann på annet vis.

 • Kan splitte kommunen

  En bomstasjon mellom Lunde og Ulefoss er det siste Nome trenger. Det sier Gry Anette Rekanes Amundsen fra Frp i Nome. Klokka 12 i dag holdes en pressekonferanse om veien videre for strekninga Kaste-Stoadalen, som skal erstatte Lannavegen på Ulefoss.

 • Stevner Tinn kommune

  Seks utleiere av flyktningboliger til NAV på Rjukan, har stevnet Tinn kommune for ulovlig brudd på leiekontrakten. Advokat Johan Henrik Frøstup fører saken for huseierne. Huseierne mener de taper 400 000 i månedlige leieinntekter, melder RA.

 • 20 kontroller mer enn nødvendig

  Skjenkebransjen i Bamble har i 2017 hatt 20 kontroller mer enn nødvendig. I Bamble er det så langt i år utført 107 kontroller ved salgs- og skjenkesteder. 95 av kontrollene er utført av selskapet Securance, skriver PD.

 • Ny trafo til 100 millioner

  De planlagte bedriftene og utvidelsene i industrifeltet på Svadde i Tinn vil kreve så mye energi at en ny trafostasjon til 100 millioner må bygges innen 4-5 år, melder Rjukan Arbeiderblad.