NRK Meny
Normal

Tar grep om valgkampen fra robåten

PORSGRUNN: Fredag legger han ut på en ni dager lang rotur fra Dalen til Porsgrunn. Med det starter valgkampen for alvor for Krf-politiker Hans Edvard Askjer.

Hans Edvard Askjer

SPENT: Hendene til Hans Edvard Askjer ser fine ut før den lange roturen. Han er spent på hvordan de kommer til å se ut når turen er gjennomført.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Valglogo

Det er ikke småtteri Krfs fylkesordførerkandidat i Telemark har tatt på seg. Roturen fra Dalen til Porsgrunn er på cirka 12 mil.

– Det blir en utfordring, men jeg lover å ro hele kanalen så lenge helsa holder, sier han.

– Hvorfor i all verden gjør du dette?

– Jeg har vokst opp ved kanalen i Lunde. Jeg har et veldig godt forhold til kanalen, og jeg synes den er et veldig godt eksempel på at telemarkinger får til det de vil, sier han.

Da han ble valgt til fylkesordførerkandidat for KrF, ville han bli kjent med folk over hele Telemark.

Hans Edvard Askjer

Her er Askjer ute på prøvetur før den lange reisen.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

– Og da tenkte jeg; hva er bedre enn å ta en stille tur langs kanalen, treffe ulike mennesker og høre hva de er opptatt av og hva som betyr noe for dem, sier han.

Blemmer

Fiskestangen blir med på tur, i tillegg blir det nok litt stemmefisking.

– Det er tidlig i valgkampen, og foreløpig er jeg mest ute etter å lytte til folk. Men jeg vil så klart at flest mulig skal stemme KrF, sier han.

Hendene til Askjer ser ganske fine ut dagen før turstart.

– Jeg har noen små blemmer, men jeg spent på hvordan hendene mine vil se ut når turen er ferdig, sier han.

Han har rodd helt siden han var en liten gutt, men han har likevel fått noen tips.

– Jeg har fått tips om å ikke holde hardt i årene. Du skal tenke på at du holder en fugleunge i hånda, og jeg øver på å ikke være krampaktig, sier han.

Vil hente inspirasjon

Det er kun få måneder igjen til folket skal gå til urnene for å avgi sin stemme. Askjer synes det fint å starte valgkampen fra en robåt.

– Under valgkampen kommer den viktigste saken for KrF til å være næringsutvikling. I Telemark har vi nå store utfordringer på det området, og på turen min gjennom fylket vil jeg hente inspirasjon til blant annet dette, sier han.

– Har du bestemt deg for om du vil ro til Høyre eller Venstre i det politiske farvannet?

– Vi skal gjøre alt vi kan for å komme i posisjon og få innflytelse. Vi er et sentrumsparti som kan snakke med begge sider, sier Askjer.