NRK Meny
Normal

Valget kan stå mellom veg eller bru

Brua i Hjartdal må sikres før ekstremværet "Petra" topper seg torsdag. Det kan bety et drastisk valg for vegvesenet.

Storflommen kom til Notodden natt til onsdag. Onsdag kom også eksperter fra Vegdirektorater for å gi råd til det lokale vegvesenet i Telemark.

Første prioritet er å sikre brua på Europaveien i Hjartdal.

– Det kommer veldig mye nedbør i morgen og det er fare for at bru og vei kan bli tatt. Vi vurderer derfor å grave opp en del av veien for å utvide elveløpet, sier overingeniør i Vegdirektoratet Harald Norem.

Vurderer å legge elva i to løp

Også flere andre steder i fylket skaper de store vannmengdene problemer. Butikkeier på Notodden, Ragnhild Tveito, sier hun gruer seg til det neste døgnet.

Du kan se hele saken om ekstremværet i Telemark over.

 • Rykker ut til bensinsøl

  Skien Brannvesen reiser på brannhindrende tiltak i forbindelse med bensinsøl på Telemarksvegen i Skien. Det melder 110 Telemark på Twitter.

 • Bare #metoo-varsler i Telemark Ap

  Arbeiderpartiet er det eneste partiet i Telemark som har fått varsler om uønsket seksuell oppmerksomhet de siste årene. Det skriver Varden.

 • Hykkerud vant ærespris

  Joakim Hykkerud ble tildelt Telemark idrettskrets ærespris på den store idrettsgallaen i Ibsenhuset fredag kveld, skriver fylkesavisene. Han ble også kåret til Årets mannlige utøver i Telemark. Hykkerud vil gi bort prispengene på 10.000 kroner.

  Joakim Hykkerud
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix