NRK Meny
Normal

Vakt angrep pressefotograf

Lillestrømsupportere i harnisk etter tapet mot Odd Grenland i Skien i går kveld. Det endte med pågripelse og anmeldelse.

Odd-Lillestrøm

Politiet tar hånd om en LSK supporter etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Lillestrøm på Skagerak Arena i Skien mandag kveld.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Flere Lillestrømsupportere ble stående igjen for å rope ut sin misnøye etter tapet mot Odd Grenland i går.

Odd-Lillestrøm

Dommer Terje Hauge var svært upopulær blant LSK supporterne etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Lillestrøm på Skagerak Arena i Skien mandag kveld.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Først ble en beruset supporter pågrepet for å ha prøvd og ta seg inn til dommer Terje Hauge. Deretter ble en uniformert vakt fra Lillestrøm bortvist fra stadion. Det bekrefter sikkerhetsansvarlig ved Skagerak Arena, Ola Larsen.

– Det har vært amper stemning mellom vår lokale presse og supporterne fra Lillestrøm. En vakt fra Lillestrøm har tatt tak i en pressefotograf bakfra, for å prøve å dra han overende. Jeg så det selv, så jeg grep inn og han ble bortvist, sier Larsen.

Les: Bøter etter supporter-bråk

Les også: AIK-supporterne slo seg vrange

Beklagelig

– Hvordan reagerer dere på at det skjer med en person som har vest hvor det står vakt på?

– Det er høyst beklagelig. Vi skal ikke ha sånn i norsk fotball. Når man har valgt å være vakt skal man opptre som det også, ikke som en full supporter.

Politiet bekrefter også en av episodene.

– En 20-åring fra Lillestrøm ble tatt med til arresten etter kampen. Vedkommende var overstadig beruset, hoppet over et gjerde og hadde til hensikt å ta dommeren, sier operasjonsleder Gunnar Hanssen ved Telemark politidistrikt.

Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse, og vil få en bot tirsdag.

Uenig

Vidar Evje leder for Kanari-Fansen, supporterklubben til Lillestrøm, er ikke enig med sikkerhetsansvarlig ved Skagerak Arena om hva som skjedde etter kampen mandag kveld.

Evje er enig i at det hele startet med at en Lillestrømsupporter hoppet over sperringene etter at kampen var slutt.

– Så kommer en fotograf som er veldig interessert i å filme hendelsen. Vaktene våre opplever det som at han ønsker å identifisere vedkommende, sier Evje.

Odd-Lillestrøm

Odd-jubel under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Lillestrøm på Skagerak Arena i Skien mandag kveld.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix