NRK Meny
Normal

Vaksinerer på dugnad

Hundrevis i kø da kommunene begynte å tilby vaksine mot svineinfluensa tidligere enn planlagt. Se video.

I kø for svineinfluensa
Foto: Per Simon Mustvedt / NRK

Fra i dag av tilbyr minst 10 kommuner i Telemark vaksine til pasienter som er i risikogruppene. Kommunene informerer om tilbudet på hjemmesidene sine.

Flere legesenter i fylket jobber overtid for å få unna køene.

Hundrevis

Ved Solum Legesenter i Skien stod hundrevis av mennesker i kø for å få vaksine mot svineinfluensaen mandag ettermiddag. Legesenteret hadde bare noen timer tidligere annonsert at det var klart til å sette i gang massevaksinering av pasienter i risikogruppene.

Video nsps_upload_2009_10_26_14_54_7_4722.jpg

Se video her.

Vaksinerer på dugnad

En travel hverdag på legekontoret gir ikke mulighet til å gi hundrevis av pasienter svineinfluensa-vaksine i normal arbeidstid.

- Derfor ber vi alle de pasientene våre som er i risikogruppene om å komme mellom klokka 15 og 19 i dag, og i morgen, tirsdag. Da stiller de fleste på legekontoret til dugnad for å ta unna køene, sier daglig leder Toril Brox Kjeldby ved Solum Legesenter.

I gang

På kort varsel har mange legekontorer i Telemark nå fått vaksinen, og både fastleger og kommunenes helsetjeneste er i gang med å vaksinere lungesyke, diabetikere, hjertepasienter, astmatikere og andre som er ekstra utsatt.

Les: Unge vil ikke vaksinere seg

Les også: Alt du lurer på om svineinfluensa

 • Henlegger sandsaken

  Politiet henlegger sandsaken på Geiteryggen i Skien. Politiet har funnet flere kritikkverdige forhold i den kommunale saksbehandlingen, men dette ikke er forhold som medfører straffansvar for kommunen eller enkeltpersoner som har vært involvert.

 • Nytt aktivitetsområde i Seljord

  Seljord kommune legg tysdag fram planane for eit nytt aktivitetsområde på Eventyrøy. Kommunen har i samarbeid med lokale aktørar sendt søknad om stønad til Kulturdepartementet og deira satsing på nyskapande aktivitetsområde.

  Labyrint i på Eventyrøy i Seljord
  Foto: Seljord kommune
 • Ny styreleiar i Porsgrunn Utvikling

  Generalforsamlinga i Porsgrunn Utvikling har vald Bjørn Christian Anker (65) som ny styreleiar. Han overtar etter Ole Henrik Lia. Anker er i dag dagleg leiar i Betonmast Telemark as.

  Bjørn Christian Anker, styreleiar Porsgrunn Utvikling
  Foto: Hege Schjøth Øverås
 • Mindre brann hjå Tinn kommune

  Tinn kommune skriv at dei har hatt ein mindre brann på Servicetorget som gjer at dei held stengt ut dagen. Dei er som vanleg å treffe på 35 08 26 00.