NRK Meny
Normal

Vaksinerer på dugnad

Hundrevis i kø da kommunene begynte å tilby vaksine mot svineinfluensa tidligere enn planlagt. Se video.

I kø for svineinfluensa
Foto: Per Simon Mustvedt / NRK

Fra i dag av tilbyr minst 10 kommuner i Telemark vaksine til pasienter som er i risikogruppene. Kommunene informerer om tilbudet på hjemmesidene sine.

Flere legesenter i fylket jobber overtid for å få unna køene.

Hundrevis

Ved Solum Legesenter i Skien stod hundrevis av mennesker i kø for å få vaksine mot svineinfluensaen mandag ettermiddag. Legesenteret hadde bare noen timer tidligere annonsert at det var klart til å sette i gang massevaksinering av pasienter i risikogruppene.

Video nsps_upload_2009_10_26_14_54_7_4722.jpg

Se video her.

Vaksinerer på dugnad

En travel hverdag på legekontoret gir ikke mulighet til å gi hundrevis av pasienter svineinfluensa-vaksine i normal arbeidstid.

- Derfor ber vi alle de pasientene våre som er i risikogruppene om å komme mellom klokka 15 og 19 i dag, og i morgen, tirsdag. Da stiller de fleste på legekontoret til dugnad for å ta unna køene, sier daglig leder Toril Brox Kjeldby ved Solum Legesenter.

I gang

På kort varsel har mange legekontorer i Telemark nå fått vaksinen, og både fastleger og kommunenes helsetjeneste er i gang med å vaksinere lungesyke, diabetikere, hjertepasienter, astmatikere og andre som er ekstra utsatt.

Les: Unge vil ikke vaksinere seg

Les også: Alt du lurer på om svineinfluensa

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.

 • Grenland Havn vil kjøpe hytter

  Grenland Havn ønsker å kjøpe ut 20 hus og hytter i Frier Vest i Bamble. Området er pekt ut som et av de viktigste næringsarealene i regionen i årene fremover, skriver TA.