NRK Meny
Normal

Premien ligger 4 km inne på fjellet

RAULAND (NRK): En gammel anleggsbrakke, kjørt inn med snøscooter og kjelke, har på kort tid blitt et nytt mål for mange skiturister på Rauland. Og premien i "skattekista" er gyllenbrun.

Vaffelbua i Silkedalen har blitt et nytt turmål

Vaffelbua har blitt et nytt turmål for skituristene i Silkedalen på Rauland

Foto: Anne Lognvik / Nrk

Det er noe rart med vafler, de smaker ekstra godt når du må slite litt for å få kjøpe dem.

Og for alle barn som skal lokkes fram i skiløypa – ja så har de gylne hjertene på kort tid blitt ett lokkemiddel: «Hvis du bare går litt til – så skal du få nystekte vafler….»

Gode skiforhold

Vaffelbua står langs skiløypa i Silkedalen, ca. 4 km inn i fjellet fra hovedveien. Dette er selve "indrefileeten" eller paradeløypa for dem som skal se eller bli sett på Rauland. Og i fint vær med sol og lite vind, er Silkedalen et skiparadis med svart av folk. Noen sier: «Du skal like å gå og gnu på bakskia til personene foran deg i løypa, for å velge skiløypa gjennom Silkedalen på en knalldag».

Med kalde netter og litt nysnø fra sist natt, er det brukbare skiforhold på Rauland for dem som velger fjellet i påska. I hvert fall hvis du drar over 1000 meters høyde. Løypemannskapene ved Vierli på Rauland forteller at de har utvidet løypenettet med 10–12 km skiløype de siste dagene. Og det er ikke vanlig alle steder i påske-Telemark i år. Kontrastene er store, for kommer du til motsatt ende av fylket kan du snart klippe graset, som har grodd merkbart etter litt natteregn denne uka.

«Vaffelpressa går varm»

Vaffelselgerne i Silkedalen

Vaffeltantene Anne Heidi Bjørke og Helen Lauritzen med varme, gyllenbrune premier til de som har gått minst 4 km på ski.

Foto: Anne Lognvik / Nrk

Helene Bjørke i vaffelbua i Silkedalen forteller at vaffelpressa har gått varm i dag: – Jeg tror jeg har stekt og solgt mer enn 120 vafler, pluss kaffe, solbærtoddi og én appelsin, sier hun smilende. Og forteller at det tidvis var lang kø med skiturister i løypa fram til den nye attraksjonen i dag. Den nye matstasjonen på Rauland blir stående hele påska.

 • Knivran i Porsgrunn

  Vitus apotek i Jernbanegata i Porsgrunn er ranet av en person som truet de ansatte med kniv. Store politistyrker søker etter gjerningspersonen, og politiet ber om tips fra vitner som kan ha sett gjerningspersonen løpe fra stedet.

  Ran av Vitus apotek i Porsgrunn
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • NRK vil bli i Porsgrunn

  NRK Telemark skal flytte fra Borgeåsen, og etablere seg på nytt i Porsgrunn. Eiendommen på Borgeåsen vil bli solgt, og NRK vil nå gå ut i markedet og søke etter nye lokaler sentrumsnært i Porsgrunn kommune. – Vi ser for oss økt regionalt samarbeid i åra framover, og Porsgrunns sentrale beliggenhet med gode kommunikasjonsmuligheter, er bakgrunnen for at vi velger å reetablere oss her, sier regionredaktør Heidi Pleym.

  Heidi Pleym
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Forbanna

  Bård Hoksrud støtter Sylvi Listhaug på sosiale medier. – Jeg er forbanna over opposisjonens herjinger mot Listhaug, og har klare meninger om flere i opposisjonen og KrF, men lar det være nå, sier Hoksrud.

  Bård Hoksrud
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Glad Listhaug trekker seg

  Leder av justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid, er glad Listhaug trekker seg. – Vi kan ikke ha en justisminister som nører opp under farlige hatefulle ytringer, sier Vågslid. Hun forventer at den neste justisministeren vil jobbe mot ekstreme holdninger.

  Lene Vågslid.
  Foto: John-André Samuelsen / NRK