NRK Meny
Normal

Værfaste i Vågslid

VÅGSLID (NRK): Uværet har satt en stopper for hjemreisen til Haugesund.

Familien sitter i sofaen.

VÆRFASTE: Familien kommer seg ikke hjem igjen før veien åpner. (fra venstre: Kristin Valvatne, Bård Arne Dahle, Gunn Dahle, Jens Dahle og Else Valvatne Sandvik)

Foto: Øystein Økter / NRK

Familien har vært på juleferie på hytta i Vågslid. Mandag var de klare for hjemreise til Haugesund, men fordi uvær stenger fjellovergangen er de værfaste enn så lenge.

Uværet stenger flere fjelloverganger i landet 2. juledag, blant annet E134 over Haukelifjell, som familien skulle brukt. Statens vegvesen opplyser at veien ikke kommer til å åpne i løpet av kvelden.

Vil hjem til vennene

Kristin Valvatne håper meldingen fra vegvesenet endrer seg tirsdag.

– Jeg savner venner, kjæresten og det sosiale hjemme. Det er ikke noe stort problem, for jeg kommer sikkert hjem i morgen, men det hadde vært greit og kommet hjem i dag, sier hun.

– Vi skulle vært på vei hjem for noen timer siden, men når situasjonen er som den er, så skal vi klare å leve fint med det, legger Else Valvatne Sandvik til.

Gjør det beste ut av det

Familien er imidlertid vant til at været bestemmer hjemreisen.

– Vi har opplevd det før. Når vi velger å feire julen her, må vi ta det med i betraktningen, sier Sandvik.

Verken hun eller Gunn Dahle angrer på at de kom opp, selv om de foreløpig ikke kommer seg hjem igjen.

– Vi har det veldig koselig. Vi spiller spill, og det er veldig sosialt og kjekt. Vi er pensjonister og må egentlig ikke hjem, så for oss er det helt greit at fjellet er stengt, sier Dahle og ler.

NRK-reporter i uværet.
 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.