Værfaste i Vågslid

VÅGSLID (NRK): Uværet har satt en stopper for hjemreisen til Haugesund.

Familien sitter i sofaen.

VÆRFASTE: Familien kommer seg ikke hjem igjen før veien åpner. (fra venstre: Kristin Valvatne, Bård Arne Dahle, Gunn Dahle, Jens Dahle og Else Valvatne Sandvik)

Foto: Øystein Økter / NRK

Familien har vært på juleferie på hytta i Vågslid. Mandag var de klare for hjemreise til Haugesund, men fordi uvær stenger fjellovergangen er de værfaste enn så lenge.

Uværet stenger flere fjelloverganger i landet 2. juledag, blant annet E134 over Haukelifjell, som familien skulle brukt. Statens vegvesen opplyser at veien ikke kommer til å åpne i løpet av kvelden.

Vil hjem til vennene

Kristin Valvatne håper meldingen fra vegvesenet endrer seg tirsdag.

– Jeg savner venner, kjæresten og det sosiale hjemme. Det er ikke noe stort problem, for jeg kommer sikkert hjem i morgen, men det hadde vært greit og kommet hjem i dag, sier hun.

– Vi skulle vært på vei hjem for noen timer siden, men når situasjonen er som den er, så skal vi klare å leve fint med det, legger Else Valvatne Sandvik til.

Gjør det beste ut av det

Familien er imidlertid vant til at været bestemmer hjemreisen.

– Vi har opplevd det før. Når vi velger å feire julen her, må vi ta det med i betraktningen, sier Sandvik.

Verken hun eller Gunn Dahle angrer på at de kom opp, selv om de foreløpig ikke kommer seg hjem igjen.

– Vi har det veldig koselig. Vi spiller spill, og det er veldig sosialt og kjekt. Vi er pensjonister og må egentlig ikke hjem, så for oss er det helt greit at fjellet er stengt, sier Dahle og ler.