NRK Meny
Normal

E134 åpen etter snøskredet

Etter å ha sprengt vekk snøskavler og ryddet veien, er E134 åpen for trafikk. Det er forsatt kolonnekjøring på rv 7 over Hardangervidda.

Webkamera Haukelifjell

Dette er fra webkameraet til Statens Vegvesen øst for Haukelitunnelen. Bildet er tatt 12.47 søndag ettermiddag.

Foto: Webkamera Statens vegvesen

Klokken 12.40 åpnet Statens vegvesen E134 igjen etter at veien hadde vært stengt siden midnatt natt til søndag på grunn av et snøskred.

– Vi måtte vurdere rasfaren, og nå vurderer vi det som trygt å kjøre over Haukeli, sier Anniken Island hos Vegtrafikksentralen i Telemark.

Statens vegvesen har søndag formiddag sprengt vekk snøskavler ved inngangen til Haukelitunnelen, og når er veien ryddet og åpnet for trafikk igjen.

Island sier at veien forblir åpen, med mindre vinden og nedbøren øker på så mye at det blir nødvendig med kolonnekjøring.

Det er fortsatt kolonnekjøring på rv 7 over Hardangervidda, på grunn av uvær. Det er også utstedt et OBS-varsel for fylkene Rogaland og Hordaland der det ventes stor snøskredfare – faregrad 4 – fra søndag ettermiddag til mandag morgen.

Fv 50 Hol-Aurland var stengt søndag formiddag, men ble åpnet igjen rett etter klokken 12, etter opprydningsarbeid.

Rv 52 over Hemsedalsfjellet er også helt åpen, der det meldes om snø- og isdekke, og stedvis redusert sikt. Klokken 09:00 var det -6 grader, frisk bris og lett snøbyger. Tidligere var det varslet om at det kunne innføres kolonnekjøring på kort varsel på denne strekningen.

Følg trafikken på nrk.no/trafikk og få de siste oppdateringene der.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.