NRK Meny
Normal

Sa opp jobben etter kritikk

Han sa opp jobben i juni etter at han fikk kritikk for sin rolle i deponisaken i Brevik. I dag blir saken tatt opp i hovedutvalget for næring.

Thor Kamfjord

SA OPP JOBBEN: Utviklingssjef Thor Kamfjord i fylkeskommunen sluttet i jobben denne uken på grunn av uenighet med sine overordnede.

Foto: Anita Moland / NRK

Denne uka sluttet utviklingssjef Thor Kamfjord i fylkeskommunen. Han er også lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Porsgrunn, og har engasjert seg i saken om planene for et avfallsdeponi i Brevik.

Kamfjord sa opp jobben etter et møte i juni i år der han fikk kritikk for sin rolle i deponisaken, han følte han ikke fikk støtte av sine overordnede.

– Vi vil ha hele bildet

Ole Roger Dyrkorn, leder for Rødt i Telemark

Ole Roger Dyrkorn, leder for Rødt i Telemark.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

I dag blir saken tatt opp i hovedutvalget for næring av Ole Roger Dyrkorn fra Rødt.

– Vi vil ha hele bildet på bordet. Både fylkesordføreren, varaordføreren, fylkesrådmannen og næringsutvalget må nå reise seg opp og fortelle hva det er som foregår på disse møtene, sier Dyrkorn.

– Norsk industri kritiserte fylkeskommunen

Evy-Anni Evensen

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen.

Foto: Roald Marker / NRK

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen bekrefter at det var et møte i juni, og at det var Norsk Industri som ba om møtet fordi de var misfornøyde med fylkeskommunen.

– Ja, jeg har vært til stede på mange møter med industrien. Blant annet et møte i juni hvor Norsk Industri ba om et møte med fylkeskommunen.

– Var det andre til stede fra den politiske ledelsen på dette møtet?

– Ja, men det har jeg ingen kommentar til. Vi har hatt møte med Norsk Industri hvor de kritiserer en del av vår måte å håndtere saker på.

– Går det spesielt på utviklingssjefen?

– Ikke spesielt på han, men på fylkeskommunens håndtering av saken. Jeg peker ikke på enkeltpersoner. Det er rådmannens ansvar, sier fylkesrådmannen.

Uenige om veivalg for Telemark

– Jeg har vært i fylkeskommunen i 1,5 år, og er veldig fornøyd med det vi har oppnådd av resultater. Så ble vi likevel uenige om en del strategiske veivalg for Telemark, og en helhetsvurdering gjorde at jeg valgte å bytte arbeidsgiver, sier Kamfjord.

– Har det noe med ditt politiske engasjement å gjøre?

– Det nok ikke til å stikke under en stol at det har hatt en sammenheng. I hvert fall for de aktørene som har valgt å engasjere seg, så har det vært et sentralt tema, sier den tidligere utviklingssjefen.

Konkurransen om gruvene hardner til

Bror Yngve Rahm

Bror Yngve Rahm i Norsk Industri vil ikke kommentere saken

Foto: Else Jorunn Saga / NRK

– Det som har foregått på dette møtet er vi kjent med er mer enn å ha møte om næringsutvikling. Deponi-interessene har møtt konkurranse ved at biomasseproduksjon i gruvene har blitt aktualisert. Og da hardner det til i konkurransen om å få lov til å bruke gruvene, sier Dyrkorn.

Bror Yngve Rahm i Norsk Industri vil ikke kommentere saken. Saken ble tatt opp i hovedutvalg for næring kl. 10. onsdag.