NRK Meny
Normal

Vil du ha Solveig på tinget?

Solveig Sundbø Abrahamsen jobber for fornyet tillit på Stortinget. Se utspørringen av henne her.

Utspørring av Solveig Sundbø Abrahamsen

UTSPØRRING: Se utspørringen av Solveig Sundbø Abrahamsen.

Vet du hva du skal stemme 11. september? I ukene fram mot valgdagen skal vi i NRK forsøke å gi deg kunnskap om de forskjellige partiene og deres førstekandidater til Stortinget.

Dagens kandidat er Solveig Sundbø Abrahamsen fra Høyre. Hun er 53 år gammel, og kommer fra Flatdal i Seljord. Har bakgrunn som lærer, og er nå folkevalgt på Stortinget. Har sittet på Stortinget siden 2013, og rykket opp fra første varaplass fordi Torbjørn Røe Isaksen blei statsråd.

Hvem får din stemme i stortingsvalget?

I løpet av de neste tre ukene skal Telemarks førstekandidater fra de åtte partiene som sitter på Stortinget i dag, spørres ut. Tidligere har Geir Jørgen Bekkevold fra KrF, Terje Aasland fra Arbeiderpartiet, Eli Taugbøl fra Venstre, Ådne Naper fra Sosialistisk Venstreparti og Bård Hoksrud fra Frp vært i ilden.

 • Brann i transformator

  Det har vært brann i en transformatorstasjon ved Sannidal kirke i Krager. Brannvesen og politi er på stedet.

 • Er i politiavhør

  Politiet vil i formiddag avhøre mannen som truet naboen sin med kniv i Skien i dag tidlig. Om han skal fengsles blir avgjort etter avhøret, sier Rikke Ødegård i politiet.

 • Åpner ikke før mandag

  Bratsbergbanen har vært stengt siden forrige tirsdag og åpner antagelig ikke før mandag. I mellomtiden kjøres passasjerene med minibuss. Ryddearbeidet går for fullt mellom Nordagutu og Valebø.

  Minibuss for tog Bratsbergbanen
  Foto: Stian Wasjø Simonsen / NRK
 • Kjørte båt med promille

  En mann fra Kragerø er i Nedre Telemark tingrett dømt til 21 dager fengsel for å ha ført motorbåt mens han var påvirket av alkohol. Straffen er betinget. Mannen mister båtførerbeviset i ett år, og må betale saksomkostninger på 5000 kroner.