NRK Meny
Normal

Er Åslaug din kvinne på tinget?

Åslaug Sem-Jacobsen kan bli første senterpartipolitiker fra Telemark med stortingsplass siden 1993. Se utspørringen av henne her.

Se utspørringen av Åslaug Sem-Jacobsen

UTSPØRRING: Se utspørringen av Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen.

Vet du hva du skal stemme 11. september? I ukene fram mot valgdagen skal vi i NRK forsøke å gi deg kunnskap om de forskjellige partiene og deres førstekandidater til Stortinget.

Hvem får din stemme i stortingsvalget?

Dagens kandidat er Åslaug-Sem Jacobsen fra Senterpartiet. Hun er 45 år gammel og kommer fra Notodden. Har bakgrunn som prosjektleder og bonde, og er varaordfører i Notodden. Har god sjans til å få et av distriktsmandatene fra Telemark.

I løpet av de neste tre ukene skal Telemarks førstekandidater fra de åtte partiene som sitter på Stortinget i dag, spørres ut. Tidligere har Geir Jørgen Bekkevold fra Kristelig Folkeparti, Terje Aasland fra Arbeiderpartiet, Eli Taugbøl fra Venstre, Ådne Naper fra Sosialistisk Venstreparti, Bård Hoksrud fra Fremskrittspartiet, Solveig Sundbø Abrahamsen fra Høyre og Mona Nicolaysen fra Miljøpartiet De Grønne vært i ilden.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.