NRK Meny
Normal

Er Åslaug din kvinne på tinget?

Åslaug Sem-Jacobsen kan bli første senterpartipolitiker fra Telemark med stortingsplass siden 1993. Se utspørringen av henne her.

Se utspørringen av Åslaug Sem-Jacobsen

UTSPØRRING: Se utspørringen av Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen.

Vet du hva du skal stemme 11. september? I ukene fram mot valgdagen skal vi i NRK forsøke å gi deg kunnskap om de forskjellige partiene og deres førstekandidater til Stortinget.

Hvem får din stemme i stortingsvalget?

Dagens kandidat er Åslaug-Sem Jacobsen fra Senterpartiet. Hun er 45 år gammel og kommer fra Notodden. Har bakgrunn som prosjektleder og bonde, og er varaordfører i Notodden. Har god sjans til å få et av distriktsmandatene fra Telemark.

I løpet av de neste tre ukene skal Telemarks førstekandidater fra de åtte partiene som sitter på Stortinget i dag, spørres ut. Tidligere har Geir Jørgen Bekkevold fra Kristelig Folkeparti, Terje Aasland fra Arbeiderpartiet, Eli Taugbøl fra Venstre, Ådne Naper fra Sosialistisk Venstreparti, Bård Hoksrud fra Fremskrittspartiet, Solveig Sundbø Abrahamsen fra Høyre og Mona Nicolaysen fra Miljøpartiet De Grønne vært i ilden.

 • Manuell dirigering Fv. 37

  På fylkesveg 37 ved Breidgvamodden, på strekninga Gransheradkrysset – Mælkrysset, er det manuell dirigering på grunn av bilberging.

 • Betydeleg snøskredfare

  I Vest-Telemark er det nå betydeleg snøskredfare. Nysnøen har enno ikkje stabilisert seg, og ligg oppå fleire svake snølag. NVE avrår folk å ferdast i bratt terreng.

 • E134 stengd i Kjeringdalen

  Laster Twitter-innhold
 • Vogntog sperrer fylkesvei 37

  Et vogntog sperrer Tinnsjøvegen på fylkesvei 37 i begge retninger ved Breidgvamodden. Politiet er på stedet.