NRK Meny
Normal

Utsetter alle Algerie-prosjekter

Ansatte fra notoddenselskapet Nel Hydrogen skulle denne uken reist til Algerie for å sette i drift to nye prosjekter. Det blir det ingenting av nå.

Nel Hydrogen

Nel Hydrogen utsetter alt av prosjekter i Algerie til situasjonen er avklart.

Foto: Tor Aas-Haug

– Vi har gitt beskjed til alle våre kunder der nede at alt arbeid er utsatt inntil vi er helt sikre på at sikkerhetssituasjonen er god nok, sier administrerende direktør, Torgeir Meland Landaas i Nel Hydrogen til avisen Telen.

Bedriften har to mindre hydrogenanlegg i Algerie, anlegg som ennå ikke er sattt i drift. De skulle settes i gang denne uken. Selskapet hadde ingen ansatte i Algerie da gisseldramaet startet.

Torgeir Meland Landaas
Foto: Nel hydrogen

Nå har selskapet innført reiseforbud til Algerie for alle sine ansatte. Ingen får dra.

– Vi oppfatter situasjonen som nokså usikker for våre medarbeidere. Vi forholder oss til reiserådene fra norsk UD, så lenge de sier at man bør ikke reise til landet, så gjør vi ikke det, sier Landaas til NRK.no.

Skjerper sikkerheten

– Vil dere nå tenke nytt i forhold til sikkerhet etter situasjonen i Algerie?

Det er klart at vi skjerper oss når slike ting skjer. Vi er ikke ukjente med å operere i land hvor det har vært usikre tider, men når slike situasjoner oppstår skjerper vi oppmerksomheten rundt våre egne folk, sier han.

Nel Hydrogen har 25 ansatte og 30 årsverk i avdelingen på Notodden. De har også tilsvarende i Sandefjord.

 • 26 000 plages av juleallergi

  26 000 telemarkinger plages av juleallergi.
  Det viser en undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden. Juleallergi er et begrep som brukes for dem som får en allergisk reaksjon på det vi omgir oss med i desember.

 • Kan splitte kommunen

  En bomstasjon mellom Lunde og Ulefoss er det siste Nome trenger. Det sier Gry Anette Rekanes Amundsen fra Frp i Nome. Klokka 12 i dag holdes en pressekonferanse om veien videre for strekninga Kaste-Stoadalen, som skal erstatte Lannavegen på Ulefoss.

 • Stevner Tinn kommune

  Seks utleiere av flyktningboliger til NAV på Rjukan, har stevnet Tinn kommune for ulovlig brudd på leiekontrakten. Advokat Johan Henrik Frøstup fører saken for huseierne. Huseierne mener de taper 400 000 i månedlige leieinntekter, melder RA.

 • 20 kontroller mer enn nødvendig

  Skjenkebransjen i Bamble har i 2017 hatt 20 kontroller mer enn nødvendig. I Bamble er det så langt i år utført 107 kontroller ved salgs- og skjenkesteder. 95 av kontrollene er utført av selskapet Securance, skriver PD.