NRK Meny
Normal

Utsatt for overgrep på sykehus

En ung kvinne ble utsatt for overgrep og forsøkt voldtatt på en psykiatrisk klinikk ved Sykehuset Telemark.

Det var i fjor vår kvinnen ble værende alene i et oppholdsrom med en mann. Der skal mannen ha tvunget kvinnen til å onanere ham. Deretter skal kvinnen ha trukket seg tilbake til rommet sitt etterfulgt av mannen, som så fortsatte overgrepet, skriver Varden.

Både offeret og overgriperen var innlagt ved akuttseksjonen på psykiatrisk klinikk i Skien.

Personalet på klinikken reagerte på at avdelingen ble stille, og fant mannen på rommet til kvinnen. Der skal pleierne ha klart å avverge at voldtekten ble fullbyrdet.

Helsetilsynet, som nå gransker hendelsen, mener underbemanning var medvirkende. En miljøarbeider var opptatt med en pasient, en sykepleier delte ut medisiner, mens en miljøassistent hadde tatt røykepause da mannen forgrep seg på kvinnen.

Klinikken har i utgangspunktet plass til 11 pasienter, men kvelden overgrepene fant sted var det 13 innlagte.

(NRK/NTB)

 • Mangler 70 bøssebærere

  TV-aksjonen mangler 70 bøssebærere i Skien, det opplyser fylkesaksjonsleder i Telemark, Arild Flatland. Bøssebærerne starter å gå klokka 16.00, og Flatland oppfordrer folk til å ringe 02025 dersom de har mulighet til å bidra.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • 150 demonstrerte i Skien

  Rundt 150 personer gikk i går i fakkeltog i Skien til protest mot pelsdyrnæringa. Totalt så var det rundt 9000 som deltok i protestene rundt om i 30 byer i landet, melder arrangørene.

  Fakkeltog mot pelsdyrnæringa
  Foto: PRIVAT
 • Vannlekkasje i Skien

  Det er en stor vannlekkasje i Skien sentrum, skriver TA. En av hovedvannledningene i sentrum har gått i stykker og det vil ta flere timer å utbedre skadene. Vannet er koblet av og det er et område med mange kontorlokaler og få leiligheter som er ramma.