NRK Meny
Normal

Utenlandsk sjåfør pågrepet etter køkaos

En ungarsk sjåfør er pågrepet av politiet, etter at han sperret trafikken i begge retninger på E18 i ettermiddag. Vogntogsjåføren nektet å samarbeide med politiet.

Kø på E18

Biler og vogntog har i hele ettermiddag stått i kø på E18 i Telemark.

Foto: Theo Aasland Valen

Det har i hele ettermiddag vært store køer på omkjøringsveien til E18 ved ferjeanløpet i Brevik. Trafikkproblemene skyldes først og fremst utenlandske vogntog som kjører i land uten å sette på kjettinger.

Nektet å oppgi personalia

Politiet i Telemark er oppgitt over at så mange yrkessjåfører fra utlandet ikke har forberedt seg på norske vinterforhold. Størst problemer skapte en ungarsk sjåfør som nektet å samarbeide med politiet.

– Sjåføren sperret trafikken i begge retninger på brua, og oppførselen hans var håpløs. Han nektet å samarbeide og ville ikke oppgi personalia, sier operasjonsleder hos politiet i Telemark, Geir Kastmo.

Politiet har nå pågrepet sjåføren og har fått vogntoget hans ut av veien. Det gjør at det ble åpnet for trafikk igjen ved 20-tida, men det vil likevel ta tid før trafikken flyter som normalt.

Utenlandske vogntog

De store køene har gjort at bilister har blitt stående stille i over en time. Noen av dem inne i en tunnel. I hele ettermiddag har politiet fått meldinger om vogntog som står stille.

– Jeg tror ikke vi har fått melding om et eneste norsk vogntog som står, men det er flere utenlandske. Blant annet fra Litauen, Estland, Tsjekkia og Ungarn. Det er skuffende at yrkessjåførene ikke er bedre forberedt, sier Kastmo.

  • Laster Twitter-innhold
  • 56 unge nominerte til stipend

    56 ungdommar frå Telemark er nominerte til Drømmestipendet, som deler ut 100 stipend på 15.000 kroner til unge kulturutøvarar. I heile landet er 458 ungdommar nominerte til stipend. I siste halvdel av mars skal juryen vurdere kandidatane.

  • Vil utbetre Tinnosbanen

    Bane Nor vil utbetre Tinnosbanen til normaltrafikk innan 2024, skriv Telen. Bane Nor eig og driftar strekninga, men det er Jernbanedirektoratet som bevilgar pengane.

  • Urolege for skuterkøyring

    Politiet er urolege for fyllekøyring på snøskuter. Erfaringane deira er at alvorlege ulykker på snøskuter og alkohol ofte går hand i hand. I tillegg fryktar politiet at folk ikkje melder ifrå ved ulykker, fordi dei er redd for å bli straffa.