NRK Meny
Normal

Her sitter fremtidens ledere

110 elever er klare for å bryne hodet, spisse sansene og la kreativiteten ta overhånd. I dag startet Nome videregående skole på Lunde «Gründercamp».

Kantina Nome videregående skole
Foto: Malin Nygaard / NRK

– Elevene vil bli satt sammen i 22 grupper, hvor de får delt ut fire oppdrag. Et

Rektor på Nome videregående skole Terje Kristoffersen

Rektor Terje Kristoffersen.

Foto: Malin Nygaard / NRK

av disse skal velges og utføres, forteller rektor på Nome videregående skole Terje Kristoffersen.

Elevene blir utfordret på konkrete og reelle oppdrag som kommunen, NAV og skolen selv har utarbeidet.

Hør Radiosaken neders i saken

Fremme unges kreativitet

På Nome videregående skole vil det være elever fra elektro, bygg, helse, industriteknologi og frisørlinja som deltar. Vinneren blir annonsert onsdag ettermiddag.

– En Gründercamp er en treningsleir i problemløsning, som innebærer samarbeid,

Bettina Abrehamsrud i Ungt Entreprenørskap i Telemark

Bettina Abrahamsrud.

Foto: Malin Nygaard / NRK

nytenking og kreativitet i tverrfaglige grupper, sier fagansvarlig for videregående skole, Bettina Abrahamsrud fra Ung Entreprenørskap i Telemark.

Ungt Entreprenørskap (UE) er en landsdekkende organisasjon som i samhandling med skole, næringslivet og andre aktører jobber for å fremme barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Det er veldig moro å se unge og ungdom får stjerner i øyene når de kommer opp med disse ideene

Bettina Abrahamsrud i Ungt Entreprenørskap i Telemark

Skape relasjoner

Rektor Terje Kristoffersen sier at de ønsker at elevene skal tenke nytt og få nye ideer og veier å gå som kan gi kreative løsninger. Også elevene er spente på hvordan de skal løse oppgavene de får.

Elev på Nome videregående skole Oda Pettersen

Oda Pettersen.

Foto: Malin Nygaard / NRK

– Vi får jo brukt fantasien vår, og det skal bli spennende å se hvordan de ulike linjene kan hjelpe hverandre med å komme fram til en løsning, sier helsefagarbeidereleven Oda Pettersen.

Ungt entreprenørskap mener at alle parter tjener på å la skoleungdommer prøve seg på konkrete utfordringer i arbeidslivet.

– Det vi ønsker er jo å skape en nærmere relasjon mellom utdanning og næringsliv. At elevene skal bli bedre kjent med arbeidslivet og at arbeidslivet blir kjent med fremtidig arbeidskraft, forteller Bettina Abrahamsrud til NRK.

 • Redd for sprengstoff i hagen

  Mannen frå Porsgrunn som er sikta for å ha oppbevart sprengstoff, er på nytt gripen av politiet. Eit vitne hevdar at han også har sprengstoff i hagen, skriv Varden. Politiet ynskjer nå å gjera nye undersøkingar for å vera sikre på at alt er fjerna.

 • Folkets hus kollapsa

  Folkets hus i Drangedal kollapsa i går kveld, melder TA. Ifølgje avisa er det store mengder snø på taket som er skuld i kollapsen. Huset skal ikkje har vore i bruk på mange år.

 • Tilskot til freda bygg

  Telemark fylke får 11,5 millionar kroner frå Riksantikvaren til istandsetjing av freda bygg. Fylket skal dele pengane på folk som har freda hus i privat eige.

 • Helgesen leiar programkomite

  Gunn Marit Helgesen frå Porsgrunn skal leie programkomiteen for Vestfold og Telemark Høgre fram mot fylkestingsvalet i 2019. Svein Flåtten frå Vestfold skal leie den felles nominasjonskomiteen.

  Gunn Marit Helgesen, KS
  Foto: Sindre Løkstad / NRK