NRK Meny
Normal

Dødsårsaken er fortsatt uklar

Den endelige obduksjonsrapporten etter at en kvinne døde i Kragerø i september i fjor konkluderer ikke med noen sikker dødsårsak.

Kalstad

Det var her på Kalstad i Kragerø kvinnen ble funnet død i september 2016.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Folkehelseinstituttet har stått bak obduksjonsrapporten, som blant annet viser at ytre skader som var påført avdøde trolig skyldes et fall mot et hardt underlag, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

59 år gamle Else Margrete Brynemo fra Kragerø døde mens hun var på jobb på en omsorgsbolig for psykisk utviklingshemmede i Kragerø 24. september i fjor.

Les også: – Det var ingen krangel

Ikke dødelige skader

Obduksjonsrapporten slår videre fast at de ytre skadene som var påført Brynemo ikke var dødelige i seg selv.

– Det er ingen klar sammenheng mellom skadene som har blitt påvist i

Ingrid Øygarden

Politiadvokat Ingrid Øygarden sier etterforskningen har vært krevende, siden det ikke har vært vitner til hendelsen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

obduksjonsrapporten og dødsårsaken, sier politiadvokat Ingrid Øygarden.

Skadene skal allikevel ha medført en betydelig påkjenning for helsa til avdøde.

Uklart hendelsesforløp

Politiet har ennå ikke funnet ut av hva som skjedde kvelden Brynemo døde. Det var heller ingen vitner til hendelsen, noe som har gjort arbeidet vanskelig.

– At ingen har sett dette har gjort etterforskningen vanskelig, sier Øygarden.

En 35 år gammel beboer ved omsorgssenteret blei først siktet for kroppskrenkelse, men siktelsen blei vurdert strafferettslig utilregnelig, og siktelsen frafalt.

Det er fortsatt uklart om Brynemo blei utsatt for vold fra beboeren før hun falt, eller om fallet ikke skyldes beboeren

Saken blir nå oversendt Vestfold og Telemark statsadvokatembeter for videre vurdering.

Etterforsker brudd på arbeidsmiljøloven

Tilbudet til psykisk utviklingshemmede i Kragerø ble også i september i fjor refset av Fylkesmannen.

Eventuelle brudd på arbeidsmiljøloven i forbindelse med kvinnens dødsfall er fortsatt under etterforsking, og blant annet flere vitneavhør gjenstår før politiet og arbeidstilsynet gjør sin vurdering.

– Det er naturlig å se på en mulig sammenheng mellom tilsynet fra Fylkesmannen, og denne konkrete hendelsen. Om det finnes en slik sammenheng vil etterforskningen vise, sier Øygarden.

 • Sett fri etter å ha truga politiet

  Mannen som truga med å skyte mot politiet på Akkerhaugen i går er sett fri. Mannen er avhøyrt, og politiet trur ikkje det er fare for at mannen vil setje fram nye trugsmål, seier politiadvokat Ingebjørg Marie Landsverk.

 • Heile Grenland har fått straum

  Skagerak Energi har no retta så godt som alle feila på straumnettet i Grenland. Det står att to kundar i Valebø, men desse får straumen tilbake i løpet av dagen, seier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Dømd for likskjending

  Den 33 år gamle dottera til avdøde Kari Grønnestad er dømd til fengsel i åtte månader for å ha skjenda liket til mor si. Ho har tidlegare sete varetektsfengsla i 172 dagar, og det tyder at straffa er ferdigsona, skriv TA. Kari Grønnestad blei meldt sakna i 2012, og tre år seinare blei ho funnen drepen, dumpa i eit hundebur ved Langbryggene i Skien.

 • Elvestuen taus om deponi

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen har så langt ikke tatt stilling til om staten skal ta grep i deponi-saken. I en e-post til NRK svarer Elvestuen at dette først blir vurdert når konsekvensutredningene av et deponi i Brevik og et deponi i Nesset foreligger.