NRK Meny
Normal

Usikker fremtid for Skåtøyfestivalen

KRAGERØ (NRK): Vise- og poesifestivalen på Skåtøy feirer 15-års jubileum i år. Årets festival kan være den siste.

Jan Erik Vold og Knut Reiersrud

Jan Erik Vold og Knut Reiersrud opptrådte under årets Skåtøyfestival.

Foto: Anne Lognvik / NRK

I år, for første gang, ble alle billettene utsolgt før festivalen startet.

Jens Harald Jensen med hatt og rutete skjorte.

SPENT: Jens Harald Jensen syns det er spennende å se hva ungdommen på Skåtøy vil gjøre.

Foto: Anne Lognvik / NRK

De feirer 15-års jubileum i år, men om festivalen vil bli arrangert for 16. gang neste år, er foreløpig usikkert. De er nemlig helt avhengige av frivillige.

– Vi som er med nå, har vært med lenge. Vi prøver å få med yngre krefter, men det er ikke så lett, så vi får se hva det blir. Dessverre kan dette bli den siste, sier festivalleder Jens Harald Jensen.

På dugnad

Han understreker at han ikke er lei av all jobben, men forteller at det kan bli litt for mye noen ganger.

– Vi har drevet dette som dugnad, og det er det som er varemerket vårt. Om det hadde kommet inn en profesjonell festivalleder på full tid, hadde det kanskje blitt litt likt andre festivaler. Jeg vet ikke om det er Skåtøys måte å drive festival på, sier han.

Fremfører Terje Vigen av Henrik Ibsen.

DIKT: Jan Erik Vold og Knut Reiersrud framfører Terje Vigen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Jensen tror imidlertid det hadde lønnet seg med en profesjonell festivalleder i en 50 prosent stilling som kunne jobbet med festivalen hele året, for det er nemlig da det er vanskelig å få folk til å stille opp. Under selve festivalen, er det aldri et problem.

Festivallederen sier altså at festivalens fremtid er opp til ungdommen på Skåtøy, og syns det blir spennende å se hva resultatet blir.

– Hvis ungdommen tar i, blir det festival neste år også, sier han.

 • Debuterer på landslaget

  15 år gamle Håkon Bråthen fra Skien debuterer på Norges U16-lag i ishockey. Landslaget skal spille mot Frankrike, Latvia og Danmark i Skien denne uka, skriver TA.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK