NRK Meny

Usikker framtid

Tidligere i vår meldte NRK om store vannmengder som fosset inn i den nye Mælefjelltunellen i Seljord.

Byggleder Trond Øygarden forteller i dag at de er mer og mer usikre på om de kommer til å nå målet om gjennomslag i 2016. Årsaken er at de må klare å borre seg inn 65 meter fra både Seljord og Hjartdal per uke. Dette har de ikke klart de siste ukene. Øygarden opplyser også om at de har møtt på dårlig fjell på Seljord sida, samt at det fortsatt fosser inn vann i tunellen.

Vatn sprutar inn i Mælefjelltunnelen
Foto: Svein Arne Skjervheim
 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.